04 Ağustos 2011 10:06

Kızıltepe’de bir köy var; adı Haznedar Köyü...

Kızıltepe’ye bağlı Haznedar Köyü’nün 2 kilometrelik yolu 30 yıldır yapılmıyor. Komşu köylerin yolu ikinci kez asfaltlanırken, Haznedar Köyü’nde bir türlü asfaltlanmayan yol köylüyü çileden çıkarıyor. tüm girişimlerine rağmen yollarının asfaltlanmadığını belirten Köy Muhtarı Tar

Kızıltepe’de bir köy var; adı Haznedar Köyü...
Paylaş
Serkan Kurt

YOLLAR ASFALTSIZ

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Haznedar Köyü’nün 2 kilometrelik yolu 30 yıldır yapılmıyor. Köylüler hizmet verilmemesini en son 12 Haziran seçimlerinde de köy halkının hemen hemen tamamının blok adayına oy vermesi olduğu görüşünde. 45 haneli ve 350 nüfuslu köyün yolları toprak ve çukurlarla dolu. Köy muhtarı Tarık Aydın, 2 km’lik köy yolunun asfalt programına alınmasına rağmen ihalesinin sonradan iptal edildiğini de söyledi. Bir hafta önce İl Özel İdaresi’ne tekrar başvurduğunu ve kendisine yolun programda olmadığını aktardıklarını belirten Aydın, “Nedenini sorduğumda bana sadece bir müteahhidin ihaleye girdiğini ve ihalenin iptal edildiğini söylediler” dedi. Tüm girişimlerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını dile getiren Aydın, “Kış gelmeden yolumuz yapılmazsa yine köyde mahsur kalacağız” dedi.

OKUL ÖĞRETMENSİZ

Köyün tek sorunu yolun asfaltlanmaması değil Haznedar’da. Tek hanelik bir sınıfta ders başı yapan 60 öğrencinin çilesi de büyük. Köy okulunun bir bahçesi yok. Okulunun hemen yanından geçen açık kanalizasyon ise çocukların sağlığını tehdit ediyor. Daha vahimi bu okulun bir öğretmeni de yok. Köy muhtarı Aydın, “Doğru dürüst bir eğitimci de göndermiyorlar bize. Burada kadrosu olup da başka yerde görev yapan hocalarımız var. Bundan Sayın Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürümüzün de haberi var. Eğer bu sezon da eğitimci göndermeseler, okulu protesto edeceğiz. Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. 4 yıldır kadrosu bizde gözüken bir hoca maalesef başka bir yerde görev yapıyor. İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta olan bir köye eğitimci gönderilemez mi?​” diye konuştu. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ülkemiz, geleceğimiz sahipsiz değildir

SONRAKİ HABER

Kara Perşembe eylemlerinde barışa bir şans istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa