02 Mayıs 2015 10:26

‘Ermenek ve Soma’da kusur var’ diyor ama Soma'da yargıyı da engelliyor

Paylaş

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciası ile ilgili davada kamu görevlilerinin yargılanmasına izin vermeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma ve Ermenek faciaları için ‘Afet değil kusurlardan oldu’ dedi

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin Erciyes Dağı’ndaki bir otelde düzenlediği etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlığı döneminde en başarısız olduğu konunun Soma ve Ermenek’teki maden kazaları olduğunu söyleyerek "Bu benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir" diye konuştu.

Bakanlık süresinin 6 yılını doldurduğunun hatırlatılması üzerine Taner Yıldız, bir medya mensubunun en başarılı ve en başarısız oldukları konuların ne olduğu sorusuna, "6 yıllık bakanlığım dönemimde, en başarısız ve en eksi olduğumuz tarafımız, Soma ve Ermenek’teki maden kazaları oldu. Bu benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir. Şu veya bu nedenle davalar devam ettiği için fazlaca bir şey söyleyemem ama bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan oldu. En kötü işlerimiz bunlar oldu. Ancak 2 nükleer santralin AK Parti döneminde ülkemize kazandırılması ve TANAP projesinin kazandırılmasıdır. Irak’taki çalışmalarımız da böyledir’’ yanıtını verdi. 

ELEKTRİK KESİNTİSİ YÜZÜNDEN SAYILMAYAN OY OLMADI

Elektrik kesintilerinin Beyaz Saray’da bile olduğunu öne süren Bakan Yıldız, Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Amerika ve Rusya’da da elektriklerin kesildiğini ve medyada bu kadar uzun süreli yayın yapılmadığını söyledi. Yıldız, ‘’Bunlar olabilir ama seçim güvenliğiyle ilgili 35 bin sandıkta hiçbirinde, ben oyumu elektrik kesildiği için sayamadım diye tutanak tutulmadı. Hiç kimse başka bir şeyin arkasına sığınmayacak’’ diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs gözaltılarına polis, savcı ve doktor şiddeti!

SONRAKİ HABER

Karayazı'da askeri operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa