01 Mayıs 2015 18:45

Uşak’ta provokasyon girişimleri sürüyor

Uşak’ta HDP’lileri ikinci saldırı girişiminde bulunuldu. Birkaç saat önce saldırıya maruz kalan HDP’liler bu kez Elmalıdere Mahallesi’nin yakınlarında ırkçı bir grubun saldırısına maruz kalırken, bir HDP’li kulağına aldığı satır darbesi ile yaralandı.

Paylaş

Uşak’ta, 1 Mayıs kutlamasından dönen HDP’lilere ırkçı bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından grubun parti binası önünde ayrılması ve HDP’lilerin mahsur kaldığı binadan ayrılması ile gerginlik sona ererken, bu kez yine Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Elmalıdere Mahallesi’nin aşağı kısmında saldırı girişiminde bulunuldu. 

HDP Gençlik Meclisi çalışanı Barış Turhan kentte yaşananlara ilişkin şu bilgileri verdi: “Uşakta ilk stant açtığımız günden bu yana saldırı girişimleri mevcuttur. İlk gün açtığımız standa 150-200 kişilik grup tarafından gerçekleştirilen saldırıda bir arkadaşımız başından yaralanırken, polis onlara değil yine bize coplarını göstererek biber gaz sıktı. Bayraklarımız yakılarak ağır hakaretlerde bulunuldu. 

İkinci gün parti binamızın kapısı zorlanmış ve tabelası sökülmüştü. 

Bugün ise 1 Mayıs kutlamasından dönüp parti binamızın önünde tam dağılacağımız sırada yine bir saldırıya maruz kaldık. Aynı şekilde polis yine müdahalede bulunmadı. 3 arkadaşımız polisler tarafından coplanırken, 2 arkadaşımız gözaltına alındı” dedi. 

Yaşanan olayın ardından kendi imkanları parti binasından çıkıp Elmalıdere Mahallesi’ne gittikleri sırada bu kez yine ırkçı bir gün saldırısına maruz kaldıklarını söyleyen Turhan, bir arkadaşlarının kulağına aldığı satır darbesi ile yaralandığını söyledi. 

Aynı şekilde yine polisin gruba müdahale etmek yerine kendilerine biber gazı sıktığını dile getiren Turhan, yaklaşık bir saat da burada bulunan bir kahvede mahsur kaldıklarını ifade etti. Bulundukları yerden çıkıp mahalleye gelmeleri ile tehlikeli gidişatın sona erdiğini kaydeden Turhan, kentte can güvenliklerinin olmadığını ve özellikle gençlerin sanal medya üzerinden tehditler edildiğini söyledi. Turhan, sadece ülkücülerin değil, diğer bütün partilerin saldırısı ve provokasyon girişimleri ile karşı karşıya olduklarını aktardı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Taksim Meydanı araç ve yaya trafiğine açıldı

SONRAKİ HABER

Gray'i öldüren polisler cinayetle yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...