01 Mayıs 2015 13:08

Erdoğan işçiyi bin TL asgari ücrete ikna etmeye çalıştı

1 Mayıs Mücadele ve Emek Bayramı nedeniyle değişik sektörlerdeki işçileri Cumhurbaşkanlığı'na toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, asgari ücretin daha fazla artırılamayacağını, Taksim'in işçilere açılmayacağını müjdeledi! Kürt hareketini de cemaatle işbirliği kurmakla suçlayan Erdoğan, İmralı Hayeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder'in dünkü Süleyman Şah açıklamasına da yanıt verdi.

Paylaş

1 Mayıs Mücadele ve Emek Bayramı nedeniyle değişik sektörlerdeki işçileri Cumhurbaşkanlığı'na toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, asgari ücretin daha fazla artırılamayacağını, Taksim'in işçilere açılmayacağını müjdeledi! Kürt hareketini de cemaatle işbirliği kurmakla suçlayan Erdoğan, İmralı Hayeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder'in dünkü Süleyman Şah açıklamasına da yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 1 Mayıs nedeniyle değişik sektörlerdeki işçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda topladı. Burada konuşmasına 1 Mayıs işçi bayramını kutlayarak başlayan Erdoğan, işçilerin Taksim ısrarının da iyi niyetli ve 1977 yılında hayatını kaybeden işçileri anmaya yönelik olmadığını savundu. "On binlerce kişiyle oraya gideceğim dersen onun adı anma olmaz" diyen Erdoğan, İstanbul'da miting yapmanın kenti felç edeceğini savunarak, "Bunların arasına bir de malum illegal örgütler, terör örgütleri giriyor. Emniyet Müdürümüzle konuştum, bunların üzerlerinde demir bilyeler, Molotoflar, sapanlar, sabah işte hepsi yakalandılar. Hiç kimse kusura bakmasın, birilerinin keyfi ve kendini tatmini için İstanbul veya diğer vilayetlerimizin hukukunu çiğnetmeyiz. Nasıl ki siyasi partiler belirlenen yerlerde yapıyorsa, sendikaların da buna saygı duyması lazım" şeklinde konuştu. 

MAKUL SENDİKALAR, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ

Erdoğan, "Taksim'de 1977 yılında yaşanan acı olayla ilgili hassasiyeti biliyor ve saygı duyuyoruz. Sendikaların çiçek koymasına bir şey demiyoruz. Çelenk koyup ayrıldılar. Herkes Taksim'e kilitleniyor. İlla oraya on binlerce gidip 'Taksim'de toplanacağız' derseniz bunun adı anma olmaz, bunun adı kaos çıkarmak olur" şeklinde konuştu. Erdoğan, ayrıca Türk-İş ve Hak İş'in diğer illerde miting yapmalarını da örnek gösterdi. 

Yargıda yaşanan kriz üzerinden de yeniden Cemaati suçlayan Erdoğan, "Yetkisi olmadığı halde kalkıp yetki kullanıyor. Ama işte en son MGK'da aldığımız kararla Mili Güvenlik Siyaset Belgesi'yle legal görünüm altındaki illegal yapılanmaları artık oryaya koyduk ve tavsiye kararı olarak gönderdim. Mili Güvenlik Siyaset Belgesi içinde yer alan maddeler bir delil teşkil edecektir" şeklinde konuştu.

KÜRT HAREKETİNİ SUÇLADI

Konuşmasında Kürt hareketini de cemaatle işbirliği kurmakla suçlayan Erdoğan, Zaman yazarının Gültan Kışanak ile görüşmesini de, "Arka kapıdan gelenlerle görüşmeler yapıyorlar. Bunlar aynı bataklığın ürettiği hastalıklar. Dünyanın neresinde uzantıları varsa orada çalışıyorlar. Devletin tüm kurumlarının içine sızmış militanlarıyla çalışıyorlar. Seçimleri fırsata dönüştürmek için çalışma içindeler ama başaramayacaklar" diye konuştu. 

Sırrı Süreyya Önder'in dün yaptığı açıklamada, Süleyman Şah türbesi konusunda verdikleri desteğin açıklamasını istemesine de isim vermeden cevap veren Erdoğan, "Süleyman Şah Türbesi'nden hareket halindeki tank arıza yapmış. Kalkıyor terör destekli partinin vekili diyor ki biz kurtardık tankı. Yalan! Sen ne anlarsın tankı tamir edip, orduya teslim etmekten? Senin böyle bir derdin mi var?" şeklinde konuştu. 

Konuşmasında siyasi partilerin açıkladığı asgari ücret rakamlarını da, "bunlar asgari ücretin ne olduğunu da bilmiyorlar" sözleriyle eleştiren Erdoğan, asgari ücretin bin TL'ye çıkacağını belirterek, "1000 ile neyi garanti altına alır devlet? Sosyal güvencesini kontrol altına alıyor. Bu bir güvencedir, korumadır. İşveren daha fazla verecekse versin önü açık. Ama bir siyasi lider bunu belirleyemez" diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş ve Memur Sen işçi sorunlarını görmezden geldi

SONRAKİ HABER

Elazığ 1 Mayıs'ında birlikte mücadele vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...