04 Ağustos 2011 09:51

Özen’in cenazesi defnedildi

GÜMÜŞHANE E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 13 gün önce bedenini ateşe verdiği iddia edilen Rahmi Özen’in cenazesi memleketi Ağrı’da kitlesel olarak toprağa verildi.Özen’in cezasının infazına 7 ay kala Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kendisini yaktığı iddia edilmişti. Rahmi Özen’in cenazesi, Ağrı

Özen’in cenazesi defnedildi
Paylaş

GÜMÜŞHANE E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 13 gün önce bedenini ateşe verdiği iddia edilen Rahmi Özen’in cenazesi memleketi Ağrı’da kitlesel olarak toprağa verildi.

Özen’in cezasının infazına 7 ay kala Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kendisini yaktığı iddia edilmişti. Rahmi Özen’in cenazesi, Ağrı’dan gelen ailesi tarafından Ankara’daki Keçiören Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak uçak ile Van’a getirildi. Van Ferit Melen Havaalanında karşılanan Özen’in cenazesi buradan karayolu ile Ağrı’ya gönderildi. Ağrı’da şehir girişinde Özen’in cenazesi aralarında BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP ilçe örgütleri ile çok sayıda yurttaş karşıladı. Şehir merkezinde yüzlerce araçlık konvoy ile Fatih Mahallesi’ndeki babasının evine getirilen Özen’in cenazesi, burada “şehit namırın” sloganlarıyla karşılandı.

Sarı, kırmızı ve yeşil bayraklar ile cenazesi babasının evine getirilen Özen için kadınlar ağıt yakarken, aile ve yurttaşlar, Özen’in kendini yakarak intihar ettiğine inanmadığı belirtiyor.

Yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşma yapan MEYA DER Ağrı Temsilcisi Cenap İlboğa, her gün Kürt çocuklarının ölüm haberlerinin gelmesine artık tahammüllerinin kalmadığını belirterek, yaşanan ölümlerin sorumlusunu AKP hükümeti olduğunu vurguladı.

Tören boyunca polis ekipleri, kentin birçok noktasına yerleştirilirken, sivil polislerin de cenaze törenine katılan kitle etrafında dolaşması dikkat çekti. (AĞRI)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu aileleri endişeli!

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde yönetmelikler bile uygulanmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...