01 Mayıs 2015 11:40

ÇAYKUR işçileri özelleştirmeye karşı yürüdü

Paylaş

1 Mayıs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de de kutlandı. DİSK, Türk-İş ve KESK’in çağrıcılığını yaptığı mitinge başta Gıda-İş Sendikasında örgütlenen ÇAYKUR işçileri olmak üzere, HDP üyeleriyle, HDP Rize Milletvekili Adayları Recep Durmuş ve Selda Karafazlı, İHD, CHP yöneticileri ve Çağdaş Gazeteciler üyesi bir grup gazeteci katıldı.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen mitingde ÇAYKUR işçileri adına kürsüden yapılan konuşmada, işçiler özelleştirmeye ve sendikal faaliyetlerinin engellenmesine karşı mücadele edeceklerini ifade ederek, “ÇAYKUR halkındır sattırmayacağız” dedi. Konuşmaların ardından vatandaşlar tulum ve kemençe eşliğinde horona durdu.

FINDIKLI

Miting öncesinde ayrıca Rize’nin Fındıklı ilçesinde de yerel kutlama gerçekleştirildi.

ARTVİN

Artvin Hopa’da da, 1 Mayıs Metin Lokumcu Meydanı’nda “Emeğin kurtuluşu halkların kardeşliği” sloganlarıyla kutlandı. Halkevleri, Hopa Dereleri Koruma Derneği, Eğitim Sen, SYKP, HDP, EMEP’in çağrısıyla yapılan kutlamalar kitleselliğiyle dikkat çekti. Hopalılar, “Çayda kota uygulayanlara, derelerimizi satanlara, gericiliğe karşı, halkların kardeşliği için alanlardayız” dedi. (Rize-Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de coşkulu 1 Mayıs: Hem yaygın hem kitlesel

SONRAKİ HABER

Manisalı işçiler: Soma katliamının hesabını soracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...