05 Ağustos 2011 05:33

Alo, alay mı ediyorsunuz!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesi davasında cinayet sırasında meydana gelen telefon görüşmelerinin kayıtları istenen GSM şirketleri İstanbul'da ’“o bölgede baz istasyonumuz yok, o sırada kimse konuşmuyordu” dedi.Dink cinayeti davasında, cinayet sırasında ve sonrasında olay yerinde bulunan isimlerin be

Alo, alay mı ediyorsunuz!
Paylaş

Dink cinayeti davasında, cinayet sırasında ve sonrasında olay yerinde bulunan isimlerin belirlenmesi için cep telefonu araştırması yapılmasını isteyen avukatlar, mahkemenin GSM operatörlerine gönderdiği müzekkerelere şok yanıtlar geldiğini açıkladı.

Bilgi istenen GSM şirketinden biri, İstanbul’un merkez bölgelerinden Şişli ve civarında baz istasyonlarının bulunmadığını iddia etti. Diğeri ise incelenmesi istenen 30 dakikalık süre içerisinde kendilerine ait baz istasyonundan hiçbir görüşme yapılmadığı yanıtı verdi.

Dink ailesi avukatları ise GSM şirketlerinin beyanlarına itiraz ederek, mahkemeden soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Avukatlar zekalarıyla alay edildiği şeklinde beyanda bulundu.

‘TESPİT EDİLEMEYEN’ TELEFON GÖRÜŞMELERİ KAMERADA

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe veren avukatlar, cinayet günü olay yeri fotoğraflarının ve cinayet öncesi ile cinayet sırasındaki kayıtların incelendiğinde, aynı kişinin iki ayrı görüntüde telefonla görüştüğünün anlaşıldığını bildirdi. Dilekçede şu ifadeler kullanıldı: “Cinayet günü tespit edilen ve dosyada mevcut güvenlik kamera kayıtlarına takılan şüpheli kişinin 14.53’te Akbank önünde ve 11.16’da Saray Kumaşçılık önünde olmak üzere iki noktadan cep telefonu ile konuştuğu tespit edilmiştir. Bu şahsın kimliğinin tespit edilebilmesi için iki aşamalı talep oluşturulmuş ve birinci aşamada şüpheli kişinin konuştuğu iki noktanın baz istasyonu bilgilerinin tespit edilmesi, ikinci aşamada ise elde edilen baz istasyonlarından 19 Ocak 2007 günü saat 11.10 ila 11.25 saatleri ve 14.45-15.00 zaman aralarında yapılan tüm görüşmelerin listesinin ve listedeki telefon numaralarının kimlere ait olduğunun tespiti talep edilmiştir” Mahkeme ilgili GSM operatörlerine yazı göndererek bilgilerin iletilmesini istedi.

YARIM SAAT BOYUNCA KİMSE KONUŞMAMIŞ!

GSM operatörleri, mahkemenin talebine ise akıl almaz cevaplar verdi. GSM şirketlerinden birinin iddiasına göre İstanbul’un en merkezi yerlerinden binlerce insanın yaşadığı ve geçiş noktası olarak kullandığı Şişli ve çevresinde yarım saat boyunca kimse telefon görüşmesi yapmadı! Bir diğeri ise bu bölgede baz istasyonu olmadığını savundu.

30 Mayıs 2011’de, operatörlerden gelen yanıtlara itiraz eden Dink ailesi dilekçesinde soruşturmanın genişletilmesi talep ederek, “Bütün bu cevapların makul ve mantıklı izahı olamaz. Zira, İstanbul’un en işlek yerleri olan bu noktaların bağlı bulunduğu bir baz istasyonunun bulunmaması ya da bulunsa dahi talep edilen yarım saatlik zaman diliminde bu baz istasyonlarının hiç kullanılmamış olması mümkün müdür? Bu cevaplarıyla ilgili kurumlar adeta zekamızla alay etmektedirler. Şimdi mahkemenin ara kararı yerine getirilmiş mi sayılacaktır. Bu kişiyle ilgili kuşkular giderilmiş mi olacaktır? Cinayet mahalinde böylesine dikkat çeken bu kişinin kimliğini kim bulacaktır. Bu kuşkular giderilmeden cinayet nasıl aydınlatılacak, maddi gerçeğe nasıl ulaşılacaktır” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

19 yaşında bir genç, işçi sınıfının genç neferi!

SONRAKİ HABER

Darp edilen tutuklular tedavi edilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...