30 Nisan 2015 16:59

Bölge'de il il 1 Mayıs kutlamaları

Paylaş

İşçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, bölgede birçok yerde yapılacak mitinglerle kutlanacak.

Taşeronlaştırmaya, iş cinayetlerine karşı, emeğin hakları için alanlara çıkacak işçi ve emekçiler özellikle çözüm süreciyle beraber bölgeye yönelik sermaye saldırılarına dikkat çekecek.

Diyarbakır’da Emek Partisi üyeleri Organize Sanayi bölgesi giriş kapısında saat 12.00’de 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirecek.
Antep’te işçiler ve emekçiler İstasyon Meydanı’nda bir araya gelecek. KESK, DİSK ve Türk-İş’in tertip komitesinde yer aldığı miting saat 11.30’da başlayacak. Çeşitli siyasi partilerin de katılacağı 1 Mayıs kutlamasına Suriyeli işçilerin katılımı için de çağrılar yapıldı.

Van’da kutlamanın adresi Kültür Kavşağı olacak. Saat 13.00’te başlayacak olan kutlamaya KESK, DİSK, TMMOB,  TTB,  EMEP ve HDP katılacak.

Batman’da ise bölgesel 1 Mayıs mitingi yapılacak. KESK, DİSK ve TMMOB’nin çağrısıyla Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Siirt’ten emekçiler Batman’da toplanacak. Saat 11.00’de Eğitim Sen Batman şubesi önünde toplanacak kitle Farabî Meydanı’na yürüyerek burada 1 Mayıs mitingi düzenleyecek. Mitinge Petrol-İş Batman Şubesinin kitlesel katılımı bekleniyor.

Dersim’de saat 11.00’de eski Devlet Hastanesi önünde toplanacak kitle Seyit Rıza Meydanı’na yürüyerek bir kutlama gerçekleştirecek. Tertip komitesinde KESK, DİSK ve Yol-İş sendikaları yer alırken, mitinge EMEP, HDP, ESP, Partizan ve DHF katılım sağlayacak. Malatya’da 1 Mayıs mitingini KESK, Yol İş Sendikası Malatya Temsilciliği ve TMMOB birlikte organize ediyor. Saat 12.00’de Emeksiz alt kavşağında bir araya gelecek kitle Emeksiz Meydanı’nda 1 Mayıs kutlaması yapacak.

Urfa’da EMEP ve KESK üyeleri Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde saat 13.00’de 1 Mayıs’ı kutlayacak.

Elazığ’da saat 13.00’de işçiler ve emekçiler İstasyon Meydanı’nda bir kutlama yapacak.

Adıyaman’da ise iki ayrı 1 Mayıs kutlaması yapılacak. Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformunun düzenlediği miting saat 12.00’de Newroz alanında yapılacak. Bu mitinge platform bileşenleri dışında HDP ve EMEP katılacak. Türk İş’e bağlı sendikaların düzenlediği miting ise Mustafa Yücel Özbilgin Parkı önünde saat 11.00’de yapılacak. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler patronlara karşı safını belirlemeli

SONRAKİ HABER

İl il, havza havza 1 Mayıs programı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa