30 Nisan 2015 16:30

Davutoğlu: Bre gafil önce Türkiyeli ol!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde'den Aksaray'a geçerek, partisi tarafından Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde'den Aksaray'a geçerek, partisi tarafından Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

'HDP- CHP İKİZ KARDEŞ'

Davutoğlu, konuşmasında 3 partili koalisyon döneminde Türkiye'nin IMF'den borç alan bir ülke olduğunu ama şimdi borç veren bir ülke haline geldiğini belirtti. Eski Türkiye'nin kendi tüfeğini yapamadığını ifade eden Davutoğlu, yeni Türkiye'de tankını ve savaş uçağını yapan bir ülke haline gelindiğini söyledi.

Davutoğlu, "28 Şubat sürecinde eski Türkiye'de başörtülü öğrencilerin üniversite kapılarında ikna odalarına alındığını, ancak şu anda o ikna odalarına alan kişilerin meclis dışında kaldığını" ifade etti.

"Yeni Türkiye'de mazlumlara sahip çıkıldığını" iddia eden Davutoğlu, "Filistin, Suriye ve Somalililere sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Geçen hafta bir çok ülkenin Ermeni Soykırımı'nı "bahane edip Türkiye'yi kıskaç altına almaya çalıştığını" öne süren Davutoğlu, "Biz baş verir, baş eğmeyiz. Hasan Dağı'nın eteklerindeki yiğitler baş eğmez" dedi.

Davutoğlu'nun hedefinde Niğde mitinginde olduğu gibi HDP ve CHP vardı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim için söylediklerini eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Yarın için barışçıl gösteriye evet diyoruz. Biz bunu dedik ama HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş var ya, doğuda dindar, batıda ateist görünen ya da başka türlü görünen, kendi bilir. İster inansın, ister inanmasın. Ne dedi biliyor musunuz? 'Taksim bizim için Müslümanların Kabesi gibidir. Yahudilerin Kudüs'ü gibidir' dedi. Bre gafil, önce Türkiyeli ol. Türkiye'deki herkesin Kabe'yi ayrı bir yer tutar gönlünde. Biz Kabe'yi böyle tahkir edene izin verir miyiz? Ben kendisine söylüyorum git bunu Diyarbakır Ulu Camii'den çıkan, benim için Mescid-i Aksa gibidir o camii, o samimi Müslüman Kürt vatandaşıma söyle. Seni Ulu Camii dışına atar. Bu memleketin Türkü'de Kürt'ü de, Alevisi de, Sünni'si de, Kabe'ye saygı gösterene hürmet gösterir. Kabe'ye saygısızlık yapana da haddini bildirir. Ama HDP zihniyeti de CHP zihniyeti aynı. Bunlar ikiz kardeş. Biri Türk Baası, biri Kürt Baas'ı. CHP'nin de ağa babaları öyle diyordu, 'Kabe Arap'ın olsun, bize Çankaya yeter.' Biz Kabe'nin Beytullah'ın tozuna toprağına kurbanız. Bunlara bu millet haddini bildirir. Aksaray bu seçimde bu küstahlara haddini bildirecek misiniz?"

'CHP-HDP- PARALEL TUZAK KURUYOR'

Davutoğlu, "Şimdi bu HDP, CHP ve paralel bir arada bir tuzak kuruyorlar. CHP'liler diyor ki, 'HDP'lilerin barajı geçmesine yardımcı olacağız.' CHP'nin Hakkari milletvekili adayları HDP için çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı öyle söylüyor, 'Geçmeli' diyor. Paralelciler, arka kapıdan girip, HDP'li belediye başkanı ile görüşüyor. Ne görüştünüz? Hangi tuzağı kurdunuz onu açıklayın? Ama ilim sahibi Aksaraylılar bu tuzağı biliyor. Büyük tuzağı bozmaya var mısını? Şöyle bunlara hepsine birden 7 Haziran'da demokrasi şamarı vurmaya var mısınız?" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, mitingin ardından halikopterle Ankara'ya hareket etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'tan Davutoğlu'ya 1 Mayıs-Kabe yanıtı

SONRAKİ HABER

İşçiler patronlara karşı safını belirlemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...