30 Nisan 2015 14:57

Kadınlar Şakran Cezaevi Müdürlüğüne dilekçe verdi

İzmirli kadınlar Şakran Cezaevi'nde hamile çocuk tutuklulara yönelik uygulamalara dikkat çekmek amacıyla cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İzmirli kadınlar Şakran Cezaevi'nde hamile çocuk tutuklulara yönelik uygulamalara dikkat çekmek amacıyla cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. “Şakran cezaevindeki insanlık dışı uygulamaları durdurun” yazılı pankart taşıyan kadınlar, “Şakran’da taciz ve tecavüz var” , “Kadınlar Şakran’ı gözetliyor” , “Çocuk cezaevleri kapatılsın” sloganları attı.

Kadınlar adına ortak basın açıklamasını okuyan Pınar Gayıp, Şakran’da tutuklu bulunan kadın mahkumların yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları yazıkları mektubu hatırlatarak, bu uygulamaların ilk olduğunu söyledi.

Gayıp, mahpusların özellikle hastane sevklerinde sorunlar yaşandığını ve gidiş gelişlerde sözlü tacizlere maruz kaldıklarını söyledi.

Pozantı Çocuk Cezaevinde cinsel istismara uğrayan çocuklardan Şakran Çocuk Cezaevine sürgün edilenlerin aynı cinsel istismarı ve şiddeti burada da yaşadıklarını belirten Gayıp, “Tüm bu insanlık dışı uygulamalarına karşı yetkililerin etkin bir önlem almadıklarını bilinmektedir. Sorumlular yargılanmadıkça cezaevi personelleri bundan güç almakta hak ihlalleri kartopu gibi büyümektedir” dedi.

“Kadınlar Şakran’ı izliyor” diyen Gayıp, “Cezaevlerinde kadın ve çocuklara yönelik fiziksel, sözel, cinsel şiddetin derhal son bulmasını, mahkumların sağlık hakkına erişiminin önündeki engellerin kaldırılması, cezaevlerinin bağımsız kuruluşların denetimine açılması, çocuk cezaevlerinin derhal kapatılmasını talep ediyor ve Şakran Cezaevi’nde süregelen hal ihlalleri sürecini izleyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar, çocuk ve kadın cezaevi müdürlüklerine problemlerin nasıl çözüleceğine dair bilgi almak istediklerini belirten dilekçelerini cezaevi yönetimine iletmek istedi.

Bu sırada cezaevinin kampüs müdürü ile kadınlar arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Sözlü tartışmanın ardından müdür, kadınların dilekçelerini almayarak cezaevi danışmanına bırakırken, kadınlar dilekçelerinin kabul edilmediğine ilişkin cezaevi danışmanlığında tutanak tuttu.

Tartışmalar sonrası müdür,  dilekçeleri alarak, kadınların dilekçelerini yönetime iletti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li aday: Barış için HDP'nin barajı geçmesini isteriz

SONRAKİ HABER

Edebiyatta Ermeniler ve Ermeni edebiyatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...