30 Nisan 2015 14:00

Yol işçilerinden Başbakana yanıt: Bu derdi veren dermanı mı verecek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yol-İş’in düzenlediği etkinlikte 2011’den beri yargı kararına rağmen kadroya alınmayan taşeron kara yolu işçilerini kadroya aldıklarını açıkladı. Karara sevinen işçiler, diğer yandan bunun bir seçim yatırımına dönüşmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yol-İş’in düzenlediği etkinlikte 2011’den beri yargı kararına rağmen kadroya alınmayan taşeron kara yolu işçilerini kadroya aldıklarını açıkladı. Karara sevinen işçiler, diğer yandan bunun bir seçim yatırımına dönüşmesine tepki gösterdi.

Yol-İş’in Ankara Arena’da düzenlediği etkinlikte konuşan Başbakan Davutoğlu, 2011 yılında kara yollarında çalışan 6 bin 417 taşeron işçinin kadroya alındığını açıkladı. Asıl iş yapan hiç kimsenin artık taşeron işçi olarak çalıştırılmayacağını iddia eden Davutoğlu, yardımcı iş, hizmet alımları olan alanları da tek tek belirleyeceklerini ve o kollarda çalışan hiçbir işçinin işsiz kalmayacağını savundu.

Taşeron işçiliğin 1936 yılında CHP döneminde çıkarıldığını savunan Davutoğlu, “Şunun bilinmesini isterim. Taşeron meselesi Ak Parti iktidarlarının çıkardığı bir mesele değildir. Biz bunu avucumuzun içinde bulduk” dedi. İşçiler ise kadroya alındıkları için hem sevinçli, hem de kaygılı. Bursa’dan gelen 7 yıllık bir işçi, “Erteleyen de hükümet kararı açıklayan da hükümet. Derdi veren dermanı mı verecek? AKP oyların düştüğünü fark edince böyle yaptı. Madem kadroya alınacaktık, neden 4 yıldır bu insanların umuduyla oynanıyor?” dedi.

‘BİZ HAKKIMIZI ALDIK’

Adını vermek istemeyen başka bir işçi de “2011’den beri yargı kararı uygulanmadı. Başbakan mağduriyetimizi giderdiğini söylüyor. Ne alakası var? Biz hakkımızı aldık. 4 yıldır mücadele ediyoruz. Elimizde kapı gibi mahkeme kararı var. Onlar uygulamıyordu” dedi.  Bursa’dan gelen Murat Kara ise kararın çok geç açıklandığını söyledi. Mahkemesi sonuçlanmayan diğer işçilerin kadroya alınabileceğine inanmadığını dile getiren Kara, Başbakanın seçime bir ay kala böyle bir açıklama yapmasının seçim yatırımı olduğunu ifade etti.

Kütahya’dan gelen Ahmet Duman ise “Seçimlerden sonra Hükümetin şov yapıp yapmadığı belli olacak” dedi. Sadece kara yollarında değil, tüm Türkiye’de taşeronun kaldırılmasını istediklerini vurgulayan Duman, taşeronların bir işçi başından 800 TL kazandığını söyledi. Aynı işi yapan bir kamu işçisinin 2 bin, taşeron işçinin ise 1000 TL aldığına dikkat çeken Duman, taşeron işçilerin iş güvencesi olmadığını, her an işten atılma korkusu yaşadıklarını ifade etti. Duman, yanındaki çocuklarını işaret ederek “Çocuklarımın geleceği için taşeronun kalkmasını istiyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Tahliye kararı veren hakimler örgüt üyeliğinden tutuklandı!

SONRAKİ HABER

EMEP: Emek düşmanı, yasakçı tutumu lanetliyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...