30 Nisan 2015 13:27

Emeklilerden ‘vaatlerinizi tutun’ çağrısı

Ankara’da bir araya gelen emekli örgütleri yöneticileri, 'Seçimden sonra bize verilen vaatlerin sıkı takipçisi olacağız' dedi.

Paylaş

Ankara’da bir araya gelen emekli örgütleri yöneticileri, “Seçimden sonra bize verilen vaatlerin sıkı takipçisi olacağız” dedi.
Emekli-Sen Genel Merkezinde düzenledikleri basın toplantısıyla sorunlarını dile getiren emekliler, taleplerini ve çözüm önerilerini paylaşmak üzere siyasi partileri ziyaret edeceklerini bildirdiler.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Türkiye’de 11 milyon emekli, dul ve yetim ile vazife malulünün yaşadığını hatırlattı. Haklarının uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmasına rağmen bugüne kadar Türkiye’yi yöneten iktidarların emeklilerin sorunlarını görmezden geldiklerini dile getiren Beysülen, emekli aylıklarının ülke koşullarına uyumlu hale getirilmesi için ‘intibak yasası’nın çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Beysülen, emeklilik yaşının 65’e yükseltilmesinin ülke gerçeklerine uymadığını belirterek, bu durumun genç nüfusun istihdamında sorunlar yaşanmasına ve işsizliğin daha da artmasına neden olduğunu belirtti. Beysülen, emeklilerin taleplerini “Emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi, çalışanlara verilen banka promosyonların emeklilere de verilmesi, emekli aylıkların arttırılması, emekli evlerinin açılması, çalışan emekliden sosyal güvenlik destek primi alınmasına son verilmesi” şeklinde sıraladı. Tüm siyasi partilere “Emeklilerin sorunlarının çözümü konusundaki düşüncelerinizi ve projelerinizi kamuoyuna duyurun” çağrısında bulunan Beysülen, bundan sonra seçim öncesi verilip sonrasında yapılmayan vaatlerin sıkı takipçisi oalacaklarını bildirdi. Türkiye Asker Sendikası Genel Başkanı Ahmet Zengin de bazı emekli askerlerin çöpten poşet toplayarak yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıklarını dile getirdi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'a hakaret davası: 'Delil yok moda suçtan dava var'

SONRAKİ HABER

Somalı aileler 1 Mayıs'ta Ankara’da olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...