30 Nisan 2015 13:16

‘İntikamcı duygularla açılan bu davaları kınıyoruz’

Adana'da 17 Aralık-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla gün yüzüne çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddialarını protesto yürüyüşüne katıldığı için hakkında dava açılan Eğitim Sen Eski Yöneticisi Güven Boğa hakim karşısına çıktı.

Paylaş

Adana'da 17 Aralık-25 Aralık yolsuzluk  operasyonlarıyla gün yüzüne çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddialarını protesto yürüyüşüne katıldığı için hakkında dava açılan Eğitim Sen Eski Yöneticisi Güven Boğa hakim karşısına çıktı. Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada yargılananların ifadesi alındı. Duruşmada ifade veren Boğa, “Yürüyüşümüz barış amaçlı olup yasa dışı bir olay içermemektedir. Yürüyüşte polisin şiddeti ile karşılaştım ve yaralandım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Yargılananlardan Nedim Tolga Keklik ve Serhat Özpolat da hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Beyanların alınmasının ardından mahkeme 8 Ekim tarihine ertelendi. Duruşma öncesi KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Boğa’nın Kültür Müdürü olarak görev yaptığı Seyhan Belediyesi çalışanları ile siyasi partiler, HDP ve CHP milletvekili adayları adliye önünde eylem yaptı. Burada konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, söz konusu yürüyüşte polis şiddeti sonucu yaralanan Boğa’nın suç duyurusunda bulunması nedeniyle yargılandığını söylerek, “İntikamcı duygularla KESK üye ve yöneticilerini cezalandırmayı amaçlayan bu davaları kınıyoruz” dedi. TTB Merkez Konsey Üyesi İsmail Bulca, Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve DİSK Bölge temsilcisi Kemal Aslan da, yolsuzluk yapanlar yerine yolsuzluğa karşı çıkanların sanık sandalyesine oturdulduğunu söyledi.

POLİS ŞİDDETİNİN MAĞDURU

26 Aralık 2013’te emek ve meslek örgütlerinin çağrısıyla yapılan yürüyüşe polis saldırmış. Müdahalede yaralanan Boğa, polisler hakkında davacı olduktan sonra Boğa hakkında polise mukavemet ve gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten suçlaması ile  dava açılmıştı. Üstelik Boğa’nın şikayetçi olduğu polisler hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Engelli kadına tecavüz davası sil baştan

SONRAKİ HABER

Erdoğan'a hakaret davası: 'Delil yok moda suçtan dava var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...