30 Nisan 2015 12:58

Yat limanı için 30 bin imza

İstanbul’da Kalamış- Fenerbahçe Yat Limanının rant amaçlı imara açılması ile ilgili Kadıköy Belediyesince başlatılan imza kampanyası kısa süre içinde 30 bine ulaştı.

Paylaş

İstanbul’da Kalamış- Fenerbahçe Yat Limanının rant amaçlı imara açılması ile ilgili Kadıköy Belediyesince başlatılan imza kampanyası kısa süre içinde 30 bine ulaştı.  

Özelleştirme Yüksek Kurulu 17 Mart 2015 tarihinde yeni imar plan teklifini onaylamış, onaylanan proje ile de Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanında yapılaşmanın önünü açacak olan bir karar alınmıştı. Bu karar doğrultusunda 115 bin 469 metrekare büyüklüğü olan yat limanına otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabileceği gibi, yer altı otoparkıyla da bu alan 35 bin 795 metrekareye kadar yükselebileceği belirtilmiş, hatta istenirse 7.5 metre yüksekliğinde (iki kat) “turizm tesis alanı” kurulabileceği ifade edilmişti.  

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da, Özelleştirme Yüksek Kurulunun rant amaçlı verdiği bu karara yasal itirazda bulunmuş, “ Kadıköy ile ilgili kararlara Kadıköylüler karar vermelidir” diyerek konuyla ilgili tavrını ortaya koymuştu. Ardından internet üzerinden imza kampanyası başladı ve 30 bine ulaştı.

Kadıköy Belediyesinin konuyla ilgili çağrı metninde ise şu ifadelere yer veriliyor:
“Fenerbahçe-Kalamış sahil hattında yeni bir plan yapıldığını öğrendik. Bu plan, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanında yapılaşmanın önünü açacak. Sahile yapılacak otel ve ticaret alanı, sahilin Kadıköylüler ve halka kapatılması anlamına geliyor. Biz bu yanlıştan acilen dönülmesi için tüm yasal yollara başvuruyoruz. Ama biz bunu yaparken binlerce kişinin de bizim yanımızda olduğunu görmemiz gerekiyor” deniyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Baraj projesinde kamulaştırma sıkıntısı

SONRAKİ HABER

1 Mayıs çağrısı yapan EMEP'liler zorla karakola götürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...