30 Nisan 2015 12:54

Baraj projesinde kamulaştırma sıkıntısı

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Sakarya’nın Akyazı ilçesi Mudurnu Çayı üzerine yapımına başladığı Ballıkaya Barajı projesi kapsamındaki kamulaştırma işlemleri, bölge halkı arasında sıkıntı yarattı. Baraj yapıldığında evleri, mezarlıkları ve arazileri sular altına kalacak olan vatandaşlar, kamulaştırma için çok düşük bedeller teklif edildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Sakarya’nın Akyazı ilçesi Mudurnu Çayı üzerine yapımına başladığı Ballıkaya Barajı projesi kapsamındaki  kamulaştırma işlemleri, bölge halkı arasında sıkıntı yarattı. Baraj yapıldığında evleri, mezarlıkları ve arazileri sular altına kalacak olan vatandaşlar, kamulaştırma için çok düşük bedeller teklif edildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından 3 yıl önce Mudurnu Çayı üzerinde baraj yapılması gündeme geldi. 2013 yılında proje ve istimlak çalışmalarına başlanan Ballıkaya Barajı projesinde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan kamulaştırma işlemleri sıkıntıları da beraberinde getirdi. Bölgedeki 9 mahallenin sınırları içine inşa edilecek baraj için evleri ve arazileri kamulaştırılan bölge halkı kendilerine düşük rakamlar teklif edildiğini belirterek tepki gösterdi.

‘KÖYÜMÜZÜN YERİNE KÖY İSTİYORUZ’

Baraj kapsamında bir bölümü istimlak edilmeye başlanan Durmuşlar Mahallesi’nin muhtarı Bekir Durmuş, evlerinin istimlak edildiğini, ancak kendilerine mahallelerini yeniden kurmak için yer gösterilmediğini kaydederek şunları söyledi: “Arazilere verilen fiyatlar çok düşük. Biz yerimizi satmıyoruz. 3 senedir bir ilerleme yapılmadı. Evleri nereye yapacağımız belli değil. Mezarlıklarımız yine suyun atlında kalacak. Köyümüzün yerine köy, yolumuzun yerine yol, mezarlığımızın yerine mezarlık istiyoruz.”

2017’de biteceği açıklanan Ballıkaya Barajı projesi kapsamında evleri kamulaştırılmak istenen bazı vatandaşlar verilen teklifleri kabul ederken, bazıları ise kabul etmeyip DSİ’ye karşı dava açtı. (Sakarya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ÇMO’dan radyoaktif serpinti uyarısı

SONRAKİ HABER

Yat limanı için 30 bin imza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...