30 Nisan 2015 12:48

ÇMO’dan radyoaktif serpinti uyarısı

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), önceki gün sabah saatlerinde Çernobil yakınlarında yaşanan orman yangınının Türkiye’yi de içine alan bir alanda radyoaktif serpinti riski doğurduğunu iddia etti.

Paylaş

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), dün sabah saatlerinde Çernobil yakınlarında yaşanan orman yangınının Türkiye’yi de içine alan bir alanda radyoaktif serpinti riski doğurduğunu iddia etti. 1986 yılında gerçekleşen nükleer kaza esnasında oluşan serpintinin aradan 30 yıl geçmesine rağmen toprakta, ağaçta ve tüm ekosistemde halen pusuda beklediği belirtilen açıklamada, yangın sonrası oluşması muhtemelen radyoaktif serpintinin ilk rotasının Doğu Avrupa ve Kuzey Asya olduğu ifade edildi.

Ancak hava koşullarına bağlı olarak Türkiye’nin kuzey bölümlerinin de serpintiden etkilenmesinin olası olduğu kaydedilen açıklamada, “Unutulmamalıdır ki Çernobil nükleer felaketi yaşandıktan sonra radyoaktif toz yüklü bulutlar üç gün boyunca kuzeye hareket etmiş ve Avrupa’yı etkisi altına almıştır. Sonrasında hava akımı güneye doğru yön değiştirmiş ve kazadan 15 gün sonra radyoaktif serpinti Türkiye’ye ulaşmıştır” hatırlatması yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yörükler 1 Mayıs’ta Toroslarda yürüyecek!

SONRAKİ HABER

Baraj projesinde kamulaştırma sıkıntısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...