30 Nisan 2015 00:55

Ankaralı emekçiler 1 Mayıs’a hazır

Paylaş

Ankara’da Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs günü Sıhhiye Meydanı’nda miting düzenleyecek. Yarın saat 12.00’de Ankara Gar Meydanı’ndan başlayacak yürüyüşün ardından saat 14.00’te Sıhhiye Meydanı’nda miting gerçekleşecek. 

Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Halil İbrahim Alpoğlu, “Açlığa yoksulluğa kölelik düzenine karşı Türkiye’nin her yerinde emekçiler tek yürek olacak. Biz de Türk-İş olarak Sıhhiye Meydanı’ndan haykıracağız. Dünyanın her yerinde emekçiler olarak yoksulluğa, işsizliğe, iş cinayetlerine,  savaşlara neden olan açgözlülüğü protesto edeceğiz. Kadınlarımıza karşı ayrımcılığın son bulduğu, başka Özgecan’ları yitirmemek için kadınlara ilişkin tüm sorunların aşıldığı bir Türkiye için haykıracağız. 1 Mayıs alanlarında ülkemize ve dünyaya eşitliği, özgürlüğü, barış ve kardeşliği çağırıyoruz” dedi. 

‘BU BİRLİKTELİK DEVAM ETMELİ’

KESK Ankara Dönem Sözcüsü Özgür Bozdoğan da 1 Mayıs’ta, toplumun tüm ezilenlerini, emekçilerin, köylülerin, kadınların ve gençlerin insanca ve özgürce yaşanabilecek bir ülke talebiyle alanlara beklediklerini söyledi. Türkiye’nin içinden geçtiği sürecin emekçilerin yan yana durmasını zorunlu kıldığına dikkat çeken Bozdoğan, Ankara’da bu yıl yapılacak 1 Mayıs’ın önceki senelerden farklı olacağını söyledi. Ankara’da tek ve ortak 1 Mayıs’ın olacağını dile getiren Bozdoğan, konfederasyonlar arasındaki bu birlikteliğin 1 Mayıs sonrasında da devam etmesini dilediklerini vurguladı.

İLÇE MERKEZLERİ VE SİTELERDE KUTLAMA

Ankara’nın çeşitli ilçelerinde sabah saatleri itibariyle yapılacak kutlamaların ardından ortak 1 Mayıs’a katılım olacak. Mamak’ta aralarında Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve köy derneklerinin de bulunduğu 19 örgüt Tekmezar Parkı’ndan Tuzluçayır Meydanı’na yapacakları yürüyüşün ardından Ankara 1 Mayısı’na katılacaklar. 

Sincan’da ise emek ve demokrasi güçleri Lale Meydanı’nda bir araya gelecek. Buradaki kutlamanın ardından Sıhhiye’ye geçecekler. Yenimahalle’de ise OSTİM işçileri saat 09.00’da atölyeleri dolaşarak Batıkent metrosu önünde kutlama yapacak. 

İLK DEFA 1 MAYIS’A KATILACAKLAR

Ankara’nın Kazan ilçesinde alacakları için fabrikada direnen Yılmaz Çelik Hasır işçileri de 1 Mayıs’ta yürüyecekler. 35 gündür fabrikada direnen işçiler, defalarca patronun adamları ve yakınları tarafından silahlı tehdide maruz kaldılar. Ancak baskılara rağmen direnişlerini sürdüren işçiler, 2 aylık maaşları ve kıdem tazminatları için direniyorlar. Aralarında 10-15 yıllık çalışanların da olduğu işçiler, ilk kez 1 Mayıs’a katılacaklarını söylediler. (Ankara/EVRENSEL)


Emekçiler öğrencilerle kutluyor

ODTÜ’de emekçiler, öğrenciler ve akademisyenler bugün 1 Mayıs’ı kendi kampüslerinde kutlayacaklar. Tez Koop-İş, Eğitim Sen ve öğrencilerin yapacağı kutlamada taşeron işçiler de yer alacak. “ODTÜ emekçisi birleşiyor, 1 Mayıs’a yürüyor” sloganıyla yapılacak yürüyüşte, kıdem tazminatı hakkının gaspının engellenmesi, insanca yaşayacak bir ücret ve sendikal hak ihlallerine son verilmesi için mücadele çağrısı yapılacak. Emekçiler, personel üzerindeki mobbing ve keyfi uygulamaların son bulması, lojmanlar ve medikodan herkesin ücretsiz ve eşit  yararlanması taleplerini dile getirecekler. Fizik çimlerine yapılacak yürüyüşün ardından Malik İnci ve Arkhe Grubu sahne alacak. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Ambar işçileri aileleriyle katılacak

SONRAKİ HABER

Örgütlü olduğumuz için şanslıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa