29 Nisan 2015 18:41

Pertek’te işçiler hukuk mücadelesini kazandı

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

AKP’li Pertek Belediyesinin işlerine son verdiği 6 işçinin açtığı davada, mahkeme işçilerin işe iadesine karar verdi. Karar işçiler tarafından sevinçle karşılanırken, mahkeme kararının son bir yıl içinde işten atılan ve şu an direnişte olan diğer 51 işçi için de emsal teşkil etmesi bekleniyor.

Dersim’in Pertek ilçesinde son yerel seçimleri AKP’nin kazanmasından sonra işten atmalar başladı. Farklı zamanlarda işten atılan 57 işçi, AKP’li Belediye Başkanı Recai Vural’ın AKP’ye oy vermedikleri için kendilerini işten attığını belirtiyor. Son bir yılda 57 işçiyi işten attı. İşten ilk atılan işçilerden Zarife Asme, Cem Sungur, Kadir Çeliker, Teslim Erdoğan, Gülten Çelik ve Ahmet Orhan, işlerine geri dönmek amacıyla avukatları Ali Cemal Zülfikar aracılığıyla Pertek Asliye Hukuk (İş) Mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, 6 işçinin işe iade edilmesine karar verdi. Kararı sevinçle karşılayan işçiler, son bir yılda maddi ve manevi olarak büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, belediye başkanını mahkeme kararının gereğini yapmaya çağırdı. 

İşçilerin avukatı ve aynı zamanda HDP Elazığ Milletvekili Adayı olan Ali Cemal Zülfikar ise “Mahkeme kararıyla, belediye başkanı ve işverenin işçileri hukuksuz biçimde işten attığı ortaya kondu. Karar Yargıtaydan geldikten sonra işveren mahkeme kararının gereğini on gün içinde yerine getirmek zorunda. Bunu yapmazsa işçilere tazminat ödemek zorunda” dedi. 

Kararın ardından 6 işçi, Pertek Belediyesi önünde 20 gündür direnişlerine devam eden işçileri ziyaret etti. Direnişteki işçiler adına konuşan Erhan Doruk, “Adaletin yerine geleceğini biliyorduk. Örgütlü mücadelenin önemi ortaya çıktı. Buna yürekten inanıyoruz. Bize çok büyük moral verdi. Arkadaşlarımızın işe dönmesine sevindik. Biz de işe döneceğimize inanıyoruz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Birlik ve mücadele çağrısı yaptılar

SONRAKİ HABER

Adalet ne zaman gelecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...