29 Nisan 2015 18:12

İşçilerden dayanışma çağrısı

Paylaş

DERİTEKS Tuzla Şube Temsilciler Kurulu üyeleri TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen Türk Tüv işçilerini ziyaret ederken, işçiler birlikte mücadele çağrısı yaptı. Türk Tüv işçilerinin Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan direniş çadırında yapılan açıklamada konuşan TÜMTİS Gebze Şube Başkanı Ali Rıza Atik, ölümlerin olmaması için taşeronlaşmanın yasaklanması, iş güvenliği önlemlerinin alınması için gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini istedi. DERİTEKS’in ziyaretinde işçiler hep bir ağızdan “Yaşasın 1 Mayıs”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Türk Tüv’e sendika girecek” sloganlarını attı. Burada konuşan DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, direniş kazanımla sonuçlanana kadar dayanışma içinde olacaklarını belirterek tüm işçileri talepleriyle 1 Mayıs’a katılmaya çağırdı.

‘DİRENECEĞİZ’

Direnişteki işçilerden Fırat Ünül, ağır çalışma koşullarını değiştirmek için TÜMTİS’te örgütlendiklerini, yetki aşamasında patronun 46 kişiyi işten attığını söyledi. Patronun taşeron işçi çalıştırarak direnişi kırmak istediğine dikkat çeken Ünül, 3 ana bölgede direnişimizi sürdürüyoruz. Kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

Özlem Güngör de sendikalaştığı için işten atılan işçilerden. 76 gündür direnişte olduklarını anlatan Güngör, “Biz işçiler dayanışma içerisinde mücadeleyi sürdürüyoruz ve bu taleplerle 1 Mayıs’a katılacağız” dedi. Ahmet Emir Uludağ da hükümetin patronlardan yana olduğunu belirterek “Biz işçilerin direnmekten başka şansı yok” dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da HDP’nin dev pankartı indirildi

SONRAKİ HABER

İzenerji'de toplusözleşme arabulucuya gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...