29 Nisan 2015 17:51

Çağlayan’da tekstil işçileri 1 Mayıs’ı kutladı

İstanbul Çağlayan'da tekstil işçileri Çağlayan Tekstil İşçileri Derneği’nin çağrısıyla bir araya gelerek geleneksel hale getirdikleri 1 Mayıs kutlamasını gerçekleştirdi.

Paylaş

İstanbul Çağlayan'da tekstil işçileri Çağlayan Tekstil İşçileri Derneği’nin çağrısıyla bir araya gelerek geleneksel hale getirdikleri 1 Mayıs kutlamasını gerçekleştirdi. Bahar Sokak’ta bir araya gelen işçiler, slogan ve dövizlerle “İş ekmek özgürlük”, “Kayıt dışı çalışmak istemiyoruz”, “Sezon boşluğuna hayır”, “Sürekli iş”, “Sendika sigorta sekiz saat iş günü”, “Yaşasın 1 Mayıs” dedi. 

Suriye’deki savaştan kaçıp İstanbul’a gelen ve Çağlayan’da karın tokluğuna çalışmak zorunda bırakılan Suriyeli işçiler de kutlamaya katıldı. 

‘ÇAĞLAYAN’DA BİZE SÜREKLİ BİR İŞ YOK, SİGORTA ZATEN YOK’

İşçiler adına açıklama yapan Leyla Güzel, ağır çalışma koşulları ve düşük ücrete karşı birlik olduklarını belirterek, ‘Çağlayan’da bize sürekli bir iş yok, sigorta zaten yok. İş yok. Bitmeyen borçlar, sigorta istediğimizde maaşımızın düşürülmesini kabul etme baskısı var”  dedi. Güzel, patronların işsizliğin sebebi olarak da mülteci işçileri öne sürdüğü dile getirdi. Mücadeleyi 1 Mayıs’tan sonra da sürdüreceklerini dile getiren Güzel, Suriye’den gelen mülteci işçilerin daha düşük ücrete çalıştırıldıklarını, alamadıkları maaşları ve gördükleri hakaret karşısında kaçak olarak çalıştırıldıklarını söyledi. 

Kutlamaya katılan Eğitim Sen 3 No’lu Şube Üyesi Oğuz Kaan Bozkuş da işçilerin birliğinin ve dayanışmasının önemine dikkat çekti. 

SES Şişli Şubesinden Fadime Kavak da yaşanan sorunların işçi ve emekçilerin birlikte mücadelesiyle çözülebileceğini söyledi. 

Kutlama davul ve zurna ile çekilen halaylarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Çocuk cezaevleri kapatılsın

SONRAKİ HABER

Bakanlık sağlıkçıların talebine kulak tıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...