29 Nisan 2015 15:48

Geleceğimizi Biz Yaratacağız

Ülkemizde görüldüğü üzere eğitimin durumu içler acısı bir hal almıştır. Gelecek kaygısı içinde üniversite sınavına hazırlanıp bu karamsar ve biçare durumda olmaktan hepimiz sıkılmış durumdayız. Geleceğin gençlik olduğunu kavrayamıyorlar

Paylaş

Fen Bilimleri 
Dershanesi’nden bir öğrenci
Kartal
İstanbul

Eğitim, geçmişten geleceğe dünyanın her yerinde önemli bir unsur olmuştur. Daima eğitim düzeyi ileri ülkeler gelişip ilerlemiş, eğitim düzeyi geri ülkeler ise bu gelişimi izlemekle yetinmiştir. Tarih bize birçok kez eğitimli insan yetiştirmenin önemi göstermiştir. Eğitimsiz toplumlar çağın gerisinde kalmış, eğitimli toplumlar ise gücü elinde tutmuştur. 
Eğitim gibi önemli bir meselede dünya ülkelerince sondan birincilik için yarışıyoruz. Ülkemizde eğitim için ayrılan bütçenin yetersiz olması ve ayrılan bu bütçenin harcanması gereken yerlere harcanmaması durumu iyice içler acısı hale getiriyor. Bu koşu sırasında hayatımızın en güzel yıllarını ders çalışmakla, stresle, aile baskısıyla ve buna benzer birçok etkenlerle 
geçiriyoruz.

HİÇ KİMSE NE YAPACAĞINI BİLMİYOR 

Tüm bu sorunlar yetmezmiş gibi bir de üstüne dershaneleri temel liselere dönüştürme kararı alındı. Hükümet, eğitim sistemine el atıp onu baştan aşağı değiştirmesi gerekirken, eğitimi rant alanına açıp eğitimde özelleştirmeye gitmeyi tercih ediyor.Bu yüzden seneye üniversite sınavına girecek olan öğrenciler ikileme düşüyor ve gidiş hattını belirleyecek sınava nasıl hazırlanacakları bilemiyorlar. Dershaneler kendi liselerine teşvik ederken, okul öğretmenleri ise okuldan ayrılırlarsa pişman olacaklarını söylüyorlar. Doğal olarak bu konuda biz öğrenciler ne yapacağımızı bilemiyoruz. Üstelik bu konuda hiçbir durum kesin bir karara bağlanmıyor.
Ülkemizde görüldüğü üzere eğitimin durumu içler acısı bir hal almıştır. Gelecek kaygısı içinde üniversite sınavına hazırlanıp bu karamsar ve biçare durumda olmaktan hepimiz sıkılmış durumdayız. Geleceğin gençlik olduğunu kavrayamayan,insan özgürlüğünden habersiz, yozlaşmış ve köhne bir zihniyet tarafından yönetildiğimiz sürece bu durum asla değişmeyecek. Bu durumu değiştirecek olan bizleriz. Her şey bizim elimizde, geleceğimizi biz yaratacağız!

ÖNCEKİ HABER

Özgür Üniversite Mücadelesiyle ODTÜ Öğrencileri Hayatı Örenlerin Yanında!

SONRAKİ HABER

Paranın Dili Yok ama Konuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...