04 Ağustos 2011 09:32

Yassah hemşerim!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bandrol vermediği ve Türkiye’de dağıtımını yasakladığı “Berivan/Bir Başkaldırı Destan” adlı belgesel filmin Cannes Film Festivali’nde sergilenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, filmin Türkiye’yi temsil etmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.Kültür Baka

Yassah hemşerim!
Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bandrol vermediği ve Türkiye’de dağıtımını yasakladığı “Berivan/Bir Başkaldırı Destan” adlı belgesel filmin Cannes Film Festivali’nde sergilenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, filmin Türkiye’yi temsil etmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Kültür Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yapımcılığını Yapım 13 Sinema ve TV şirketinin, yönetmenliğini ise Aydın Orak’ın yaptığı “Bir Başkaldırı Destanı: Berivan” adlı eserin “Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” gereği 24 Martta incelenerek ‘Değerlendirme ve Sınıflandırma Kuruluna’ sevk edildiği aktarıldı.

"PKK PROPAGANDASI YAPAN UNSURLAR"

Sektör temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve Bakanlık yetkililerinden oluşan ‘Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulunun’, eser hakkında, “Kamu düzenini olumsuz yönde etkileme amaçlı tarihi olayları çarpıtan, toplumda kin, nefret ve düşmanlığı körükleyen, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozucu, PKK propagandası yapan unsurlar içermesi nedeniyle ticari dolaşıma ve gösterime sunulması oy birliği ile uygun bulunmamıştır” şeklinde  1 Nisan tarihinde oy birliğiyle karar aldığını dile getirdi.

TEMSİL SÖZ KONUSU DEĞİL

Bu karar sonucunda filmin ticari dolaşıma girmesine izin verilmediğini belirten Bakanlık, filmin festivallerde gösterilmesine yönelik olarak adı geçen kurulun herhangi bir karar almasının uluslararası sözleşmeler gereği mümkün olmayacağını ifade etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Silahlar sussun, şarkılar seslensin!

SONRAKİ HABER

Milliyet’te sözleşme şoku

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...