29 Nisan 2015 15:32

Biz de Alanlarda Olacağız

Ücretsiz, ulaşılabilir eğitim temel hakkımız ve devletin asli görevidir. Bugün okula gitmek için uzun yollar giden çocuklar varken yapılan duble yollar bir şey değiştirmez

Paylaş

Ege Lisesi ve  Suzan Mehmet Gönç Lisesi’nden Öğrenciler
Mamak
Ankara

Sınıfın bayramı 1 Mayıs, biz o gün yerimizde yani alanlarda olacağız. Birlikte çalışan, aynı haksızlıklara uğrayan, işinin zorluklarını çeken, ortak amaçları geçinmek olan emekçi sınıflar bugün de birlik olacak, yaşama-çalışma sorunlarını ve isteklerini haykıracak. Sisteme karşı hep ezilmiş işçi, işsiz, genç, yaşlı, kadın ve erkekler bu uluslararası dayanışma gününde birliğe birlik katacaklar. Onurlu bir yaşam, sınıf için dayanışma günüdür bugün!
Mamak ilçesi işçi ve emekçilerin bulunduğu bir yer, hepimizin ailesi işçi ya da bizler işçiyiz, bizler sınıfın hep içindeydik, dayanışma gününde de buradayız. Mamak Ege Lisesi öğrencileriyiz, çoğunluğumuz işçi çocuğuyuz bu yüzden bu sömürü düzenini anlamak birlik olmanın gerekliliğini kavramak zor olmadı bizim için. Bu yüzden talep istek ve sorunlarımız için biz de alanlardayız.

MASALLAR BİZİ UYUTMUYOR

Okulumuzda kısa sıra önce bağış adı altında değiştirilen fayanslar için para istendi. Biz bu paraya tepki gösterdik ve vermedik, öğretmenler bizle konuşup tartıştıysa da geri adım atmadık. Bugünlerde ise okulumuzda bütçemizi zorlayan geziler düzenleniyor, geziye giden ve gidemeyen öğrenciler olarak ayrılıyoruz ve daha ucuza tüm okulun gücünün yeteceği hiçbir aktivite yapılmıyor. Okulumuzda üniversiteyi tanımak için şehir dışında bir üniversiteye pahalı bir yolculuk yapıyoruz fakat bu para miktarının çok daha azına şehrimizde birçok üniversite gezebiliriz.

Biz büyüdük artık sistemin masalları bizi uyutmuyor! Biz öğrencilerin belki dilleri farklı, bulunduğumuz coğrafyalar farklı, fakat taleplerimiz bir. Artık siyasetin eğitimi ve bizi kullanmasını istemiyoruz. Sürekli değişen eğitim sistemiyle kaygılanan, geleceğe olumsuz bakan öğrenciler olmak istemiyoruz. Ailelerimiz bizim için emek verirken, biz emek verirken birilerinin gelip hazıra konmasını, parasıyla okuyup patronumuz olmasını istemiyoruz.
Ücretsiz, ulaşılabilir eğitim temel hakkımız ve devletin asli görevidir. Bugün okula gitmek için uzun yollar giden çocuklar varken yapılan duble yollar bir şey değiştirmez.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Okullarımızda nitelikli, bilimsel eğitim istiyoruz. Gericileştirilen, bilimle çelişen, ezberci eğitime karşı duruyoruz. Hayatımız 2 saatlik sınava bağlıyken ve sadece sınava girilecek derslere önem verilirken; spor, müzik, resim gibi yeteneklerimizi geri planda bırakan sisteme karşı duruyoruz ve ortak taleplerimizde birleşiyoruz.
Eğitimin bu yüzünü göremeyen arkadaşlarımızı bilinçlendirmeyi görevimiz sayarız. Ege Lisesi olarak bu sorunlara katılıyor, birlik olma bilinciyle hareket ediyoruz. Tüm ulaşabildiklerimizle bu konuda konuşuyor, geleceği bizim taşıdığımızı bildiriyoruz.
Sürekli bildiri ve afişlerle pankartımızda yazan eşit, parasız, ana dilinde eğitim için çağrımıza devam ediyoruz. 1 Mayıs'ta bu çağrılarımız fiilen gerçekleşecektir.

Çekingen, cesaretsiz, bildiğini uygulayamayan, sorgulamayan, ezberci gençlik değil; kendine güvenen, haklarını savunan, düşünmekten ve sormaktan korkmayan bir gençlik için yürüyoruz. Parası olanın değerli olduğu bu düzen herkese zarar. En çok da emek verip de karşılığını alamayanlara zarar.

Çıkarları olmadığı sürece etnik bir kavgaya girmeyen burjuva sınıfı bizleri her seferinde birbirine düşürüyor, parçalamaya çalışıyor. Birliğimizden korkuyorlar, işçi sınıfının gerçek güçlerini görmelerinden korkuyorlar. Biz bu tür oyunlara gelmeyerek 1 Mayıs'ta gür bir sesle bağıracak bir avuç burjuvanın tahtlarını sallayacağız. 1 Mayıs'ta alanlardayız...

ÖNCEKİ HABER

Denizlerle aynı safta olmak...

SONRAKİ HABER

ÇAYKUR'a alınacak 3 bin 500 mevsimlik işçi için 26 bin 31 başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...