29 Nisan 2015 15:13

Çorum’da Emek Partili kadınlar 1 Mayıs bildirisi dağıttı

Paylaş

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın Çorum’da güçlü bir şekilde kutlanması amacıyla çalışmalar devam ediyor. 

Bu kapsamda Emek Partili (EMEP) kadınlar da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde bir stant açarak, kadınları “şiddete ve sömürüye karşı eşitlik için” 1 Mayıs’ta kendi talepleri etrafında mücadele etmeye davet etti.

HDP Çorum Milletvekili Adayı Meliha Üşüdür’ün de katıldığı bildiri dağıtımında, AKP’nin 13 yıldır uyguladığı politikalardan en fazla etkilenen kesimin kadınlar olduğu ifade edildi.

EMEP’li kadınların 1 Mayıs bildirisinde şu ifadelere yer verildi:
“Biz kadınların kadına yönelik şiddete, yoksulluğa, yolsuzluğa, gericiliğe, güvencesizliğe, emeğimizin ve bedenimizin sömürülmesine karşı mücadeleyi büyütmekten başka çaremiz yok.
Bizler biliyoruz ki, şiddet, yoksulluk, yolsuzluk ve sömürü düzenini değiştirmek mümkün. Birleşmek, mücadele etmek için 1 Mayıs’ta bütün dünya işçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele gününde bütün işçi ve emekçi kadınları 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyoruz.”  

Öte yandan EMEP Çorum İl Örgütü, 1 Mayıs’ta saat 12.00’de Hacı Bektaş Parkı’nda toplanılacağını bildirdi. Buradan oluşturacakları kortejler eşliğinde Saat Kulesi’ne yürüyeceklerini açıklayan EMEP İl Örgütü, daha sonra Türk-İş, DİSK ve KESK’in organize ettiği mitinge katılacağını bildirdi. (Çorum/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Uşak'ta HDP stantına saldırı

SONRAKİ HABER

6 Mayıs'ta Gençlik Alanlarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...