29 Nisan 2015 13:45

Çanakkale'de 'Paralel' operasyonu!: ÇAGİAD'ta 28 saatlik arama

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Tekin BOZKURT
Çanakkale

Çanakkale'de dün ÇAGİAD binasına yapılan polis baskını bugün son buldu. Tam 28 saat süren arama sonunda çok sayıda evrak, kopyalanan harddiskler ve bilgisayarlar Çanakkale Polisi tarafından alınarak Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edilmek üzere götürüldü. Kentte 'paralel operasyonu' olarak bilenen polis baskınının 2012 yılında ÇOMÜ'ye öğrencilere burs verilmek üzere teslim edilen 300 bin lira ile ilgili olduğu ileri sürüldü.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, dünü sabah saat 09.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi, Hasan Mevsuf Sokak’ta bulunan Çanakkale Girişimci İşadamları Derneği (ÇAGİAD) binasına yaptığı baskın ve inceleme, bugün saat 13:00 civarında son buldu. Binanın giriş ve çıkışları polislerce kontrol altında tutulurken, ekipler 208 saat süren incelemelerini bugün tamamlayarak, kopyalanan hard diskler, çok sayıda evrak ve bilgisayar ile binadan ayrıldı. 

BASKINDA ESKİ REKTÖR LAÇİNER İZLERİ 

ÇAGİAD’a dün sabah saatlerinde yapılan ve bugün son bulan polis baskınının, 2012 yılında üniversite öğrencilerine verilen bursla ilgili olduğu açıklandı. Çanakkale Sulh Ceza Hakimliği’nin 2015/915 sayılı kararı ile yapıldığı bildirildi. Aramanın, 2012 yılında dernek ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasında gerçekleştirilen protokol ile 201 öğrenciye burs sağlanmasıyla ilgili olduğu öğrenildi. Protokol, dönemin ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve derneğin o dönemdeki yönetimi arasında yapılmıştı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde öğrenci, personel ve akademisyenlerine yönelik mobbing, soruşturma, uzaklaştırma, çeşitli cezalar ve işten atmalara kadar varan iddialar ile gündeme gelen, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından 'parelel yapı' ile ilişkilendirilen 2011-2015 dönemi Rektörü Laçiner, ÇOMÜ'de yapılan seçimlerde birinci çıkmış, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmamıştı. 

DERNEKTEN AÇIKLAMA

“21 yıldır Çanakkale’de faaliyet gösteren derneğimiz ile ÇOMÜ arasında 2012 yılında gerçekleştirilen protokol ile 201 öğrenciye burs temin edilmesi sağlanmıştır” denilen ÇAGİAD açıklamasında “Burs vermek isteyen işadamlarını ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı ile buluşturduğu proje nedeniyle aradan 3 yıl geçtikten sonra soruşturma yapılmaktadır. Derneğimiz, ihtiyaç sahibi öğrencilere, ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı aracılığı ile burs verilmesi ile suçlanmaktadır. ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlanması asla ve asla suç değildir. Yaşanan süreçte derneğimiz üzerinde yapılmak istenen algı operasyonun, vatanını ve milletini canından aziz bilen, seven, fedakar Anadolu insanını ve değerli üyelerimizi asla yıldıramaz” denildi. 

ÖNCEKİ HABER

Newroz'da yöresel kıyafet giymek suç oldu

SONRAKİ HABER

AKP’li rektör yardımcısı okul gazetesini sansürledi, gazete kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...