29 Nisan 2015 11:24

Diyarbakır Büyükşehir: Toplumda şaibe yaratılmaya çalışılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı yayın organlarında yer alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yla görüştüğüne dair haberlere ilişkin tekzip yayınladı.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı yayın organlarında yer alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yla görüştüğüne ilişkin haberlerle ilgili tekzip yayınladı. Yapılan haberlerle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yla yaptığı görüşmenin gizli olduğu iddia edilerek, toplumda şaibe yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. Açıklamada, Kışanak'ın, basın yayın kuruluşu temsilcilerinin talebini programı uygun olduğu sürece hiçbir zaman reddetmediği ve basın kuruluşlarını kategorize etmeden basın kuruluşlarıyla görüştüğü belirtildi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile de bu kapsamda 11 Nisan 2015 tarihinde nezaket ziyaretinde bulunduğu ve en az yirmi kişinin katıldığı görüşme gizli görüşme olmadığı gibi ziyarette arka kapıdan değil tüm konuklara uygulandığı şekilde protokol kapısından gerçekleştiği ve ilgili haberin 13 Nisan 2015 tarihli Zaman Gazetesi'nde de yayınlandığı belirtildi.

"Sır Görüşme" başlığıyla yer alan yazıda, görüşmenin gizlice yapıldığı iddia edilerek, toplumda HDP-Cemaat ittifakı yapıldığına ilişkin algı yaratılmaya çalışıldığının ifade edildiği Tekzip'te şu ifadelere yer verildi: "Eşbaşkan Gültan Kışanak'ın HDP'li kimliği öne çıkarılarak, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı üzerinden seçim öncesi sanki bir ittifak varmış, bu kapsamda gizli görüşmeler yapılıyormuş izlenimi ve şaibesi toplumda yaratılmak amaçlanmıştır. Böylece seçmene mesaj verilmek istenmiştir.
Bu yazının bir algı operasyonunun parçası olduğu açıktır. 11 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen nezaket ziyaretinin üzerinden, 17 gün geçmesinin ardından yapılan bu yayınlarla seçim öncesi herkese ayar verilmeye, kiminle görüşülüp kiminle görüşülmeyeceğine bile karar verilmeye çalışılmaktadır. Gazetecilikle de basın meslek ilkeleriyle de yakından uzaktan ilgisi olmayan, Büyükşehir Belediyesi'ne bir telefon açıp sorma nezaketini göstermeyen, konuyla ilgili araştırma yapmaya bile tenezzül gösterilmeden yapılan bu haberin, dava açma hakkımızı saklı tutarak, Basın Kanunu'nun ilgili maddesi gereğinde düzeltilmesini rica ediyoruz" (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'YPJ/YPG'lilerin tutuklanması hukuk dışı'

SONRAKİ HABER

Dicle'de işçi, öğrenci ve eğitim emekçileri 1 Mayıs'ı kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...