29 Nisan 2015 00:56

Van 1 Mayıs’a hazır

Paylaş

Van’da KESK, DİSK, TMMOB, TTB, EMEP, HDP ve ildeki emek demokrasi güçleri tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamasının yeri valilik engeline takılınca değişti. Van Valiliği’ne Sanat Sokağı’nda kutlama için bildirimde bulunan Tertip Komitesi, olumsuz yanıt alınca, 1 Mayıs mitingini Kültür Sarayı Kavşağı’nda saat 13.00’de düzenlemeye karar verdi.

1 Mayıs mitinginde KESK Van Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Haşem Baygümüş, HDP Van Milletvekili Adayı Yurdusev Özsekmenler ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan birer konuşma yapacak. Ayrıca Ümit Demir ve Kemal Ağcakaya ile Dengê Meyman Erbane Topluluğu da konser verecek.

‘İŞÇİ ADAYLAR HDP’DE OYUMUZ HDP’YE’

Van’da 1 Mayıs’a hazırlanan işçi ve emekçiler taleplerini gazetemize anlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bir okulda çalışan Kaya Erdem, yıllardır taşeron firmaya bağlı olarak esnek ve düşük ücretle çalıştırıldığını ve bu nedenle en öncelikli talebinin taşeron sistemin yasaklanması olduğunu söylüyor. Bu yıl 1 Mayıs’ın seçim arifesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Erdem, “Biz işçiler olarak seçimlerde işçi adaylar gösteren HDP’nin barajı aşması için onu destekleyeceğiz. Zonguldak’ta sıvacılık yapan milletvekili adayımız gibi yine İstanbul’dan aday olan ve 17 yaşından beri işçi olan adayımız gibi bir çok işçi adayın olması nedeniyle HDP’ye oy vereceğiz” dedi. 

EMEP İŞÇİLERİ 1 MAYIS’A ÇAĞIRIYOR

Van’da 1 Mayıs’ın kitlesel biçimde kutlanması için haftalardır çalışma yürüten Emek Partisi de çalışmalarına hız verdi. Şehrin en ucra köşelerine kadar yapılan afişlerle halkı 1 Mayıs’a çağıran EMEP üyeleri, organize sanayi, taşeron, inşaat işçilerine bildiriler dağıtılarak 1 Mayıs’a davet etti. 
Global AVM inşaatında yemek molasında işçilere seslenen Emek Partisi GYK üyesi Umut Yeğin, inşaat işçilerinin kendi elleriyle yaptıkları AVM’lerden aldıkları ücretle çorap dahi almakta güçlük çektiğini, işçi sağlığı ve güvenliğinin patronlarca hiçe sayılması nedeniyle iş cinayetleri yaşandığını söyledi. İnşaat işçilerinin 1 Mayıs’a kendi talepleriyle katılması gerektiğini söyleyen Yeğin, “Bölgedeki yaygın işsizlik, sermaye için ucuz iş gücü anlamına geliyor. En kötü koşullarda ve düşük ücretlerle çalıştırılmaya zorlanıyoruz. Bu düzene karşı birleşmekten başka çaremiz yok. Bu nedenle 1 Mayıs’ta alanlarda olmalıyız” dedi. 

İşçiler ise 1 Mayıs resmi tatil olmasına rağmen çalıştırıldıklarını ancak birlik olmaları halinde 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını belirttiler. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çalışma bakanlığı doğru kararlar almıyor’

SONRAKİ HABER

Bursa'daki Bosch işçileri: Bosch’taki zam 3 yılın telafisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...