04 Ağustos 2011 09:23

Sol Meydanı için mücadele sürüyor

İspanya’nın başkenti Madrid’de gösteriler dün akşam da devam ederken geniş güvenlik önemleri alan polis, kent merkezindeki Sol meydanına girişi engelledi.İspanya’da 15 Mayısta başlayan eylemlerin merkezi olarak sembolik bir önemi bulunan Sol meydanı, 3 gün önce tamamen temizlenip, meydanda sabahlayan eylemciler uzaklaştırıl

Sol Meydanı için mücadele sürüyor
Paylaş

İspanya’da 15 Mayısta başlayan eylemlerin merkezi olarak sembolik bir önemi bulunan Sol meydanı, 3 gün önce tamamen temizlenip, meydanda sabahlayan eylemciler uzaklaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimin göstericilerin bu meydanda toplanmasına izin vermeme kararı, halkı tekrar harekete geçirdi. İki gündür Madrid sokaklarında protesto yürüyüşleri yapan binlerce kişi, her yönden giriş yolları kapatılan Sol Meydanı’na girmeye çalışsa da bunu başaramadı. Alınan güvenlik önlemleri kapsamında yerel saat ile 19.00’dan itibaren Sol Metro Durağı ve Tren İstasyonu kapatılırken meydana çıkan tüm yolların önüne de polis barikatı konuldu. Sadece bölgede oturduğunu kimlik kartıyla ispat edenlerin geçmesine izin veren polis, gazetecilere de büyük zorluklar çıkardı. Kentin en turistik sokaklarından olan Preciados Caddesi de kapatıldı, zaman zaman polisle halk arasında tansiyon yükseldi.
Sol Meydanı’na giremeyen İspanyollar, sloganlar atarak Madrid’in şehir merkezinde yürüdü ve oturma eylemleri yaptı. Bu arada İspanyol polisinin ilk defa geniş önlem alması, havadan helikopterlerle eylemcilerin güzergahlarının takip edilmesi dikkati çekti.

Gösterilerde 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Barcelona ve Valencia kentlerinde de Madrid’le destek gösterileri düzenleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

"Önemli olan okurla olan ilişkidir"

SONRAKİ HABER

Shell tazminat ödeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...