29 Nisan 2015 00:54

Taşeron işçiler alanda olacak

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir’de DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasında örgütlenen Bayraklı Belediyesi taşeron işçileri, 1 Mayıs öncesi sendikanın düzenlediği şenlikte bir araya geldi. Şenlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko Türkiye’deki taşeron işçilerin tamamı kadrolu oluncaya kadar mücadele vereceklerini belirtti. 
Smyrna Meydanı’nda bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen şenliğe belediyenin fen işleri, park bahçe işleri, destek hizmetleri ve sosyal işler müdürlüğünde çalışan yüzlerce işçi katıldı. İşçiler sık sık “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Yaşasın işçilerin birliği” ve “Direne, direne kazanacağız” sloganlarını attı. Kürsüden yapılan konuşmalarla 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapıldı. 

TÜM TAŞERON İŞÇİLERE KADRO İSTEDİ

Şenlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko şunları söyledi “Bu ülkede 5 milyon işsiz varsa, 400 bine yakın ataması yapılmayan öğretmen varsa, bu ülkede insanlar temel ihtiyaçlarını giderebilmek için bankalardan kredi çekiyorsa, yüz binlerce insanın evine kredi çektikleri için icra gelmişse, asgari ücretli arkadaşlarımızın yevmiyesine 1 lira zam yapılmışsa mutlaka DİSK sokakta olmalıdır, olacaktır. Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği’nin tam ortasında yapılan kaçak saraya karşı yürümek tabii ki boynumuzun borcudur” dedi. 

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÖRGÜTLENDİK

Şenliğin ardından konuştuğumuz 6 yıllık Bayraklı Belediyesi İşçisi Serdar, taşeron çalışmanın zorluklarına dikkat çekerek “Maaşlarımızı gününde vermezler, sigortayı zamanında yatırmazlar. Kafalarına göre yaptığımız işleri değiştiriyorlar. Her türlü sömürü var, taşeron işçilere karşı. Her türlü hakkımızı alabilmek, çocuklarımızın geleceği için örgütlendik ve başardık da” dedi 

Taşerondan kurtulmak için işçilerin örgütlü olmasını gerektiğini vurgulayan Ahmet isimli başka bir işçi de şunları söyledi: “İşçiler kendilerine güvenerek, işyerlerinde uygulanan baskılara karşı mücadele vermelidirler. Bayramımız olan 1 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda olacağız ve on binlerce işçi taleplerimizi haykıracağız.” 

‘AİLEMLE BİRLİKTE’

1 yıldır taşeron olarak çalışan Elektrik Teknisyeni Serkan Deniz Karakoyun da sosyal güvenceleri olmadığını ifade ederek “Çalışmamız tamamen birilerinin iki dudağı arasında. Geleceğe dair plan yapamıyoruz. Daha iyi, daha güvenli iş koşullarına sahip olabilmek için örgütlendik. 1 Mayıs’ta ailemle birlikte sendikamın kortejiyle Gündoğdu Meydanı’na gireceğiz. 1 yaşında oğlum var onu da getireceğim. Haklarımızı savunmak ve daha özgür yaşamak için orada olacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İşçi ve emekçilerin 1 Mayıs mektupları: Emeğimizi 1 Mayıs alanlarında büyütelim

SONRAKİ HABER

Sırtımızdan trilyonları götürüyorlar ama işçiye değer veren yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...