28 Nisan 2015 15:22

Termikel’de ücretler ödenmiyor

Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Termikel fabrikasında işçilere nisan ayının başında ödenmesi gereken mart ayı ücretleri önce geciktirildi, ardından da yarısı ödendi.

Paylaş

Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Termikel fabrikasında işçilere nisan ayının başında ödenmesi gereken mart ayı ücretleri önce geciktirildi, ardından da yarısı ödendi.

Termikel’de en geç 11 Nisan Cumartesi günü ödenmesi gereken mart ayı ücretlerinin ödemesi işçilere yapılmadı. 18 Nisan günü ise işçilere hiçbir açıklama yapılmadan ücretlerin yarısı ödendi. Geri kalan kısmının ne zaman ödeneceği konusunda izleyen günlerde bir açıklama bekleyen işçiler ne yönetimden ne de iş yerinde yetkili sendika olan Çelik-İş’ten bilgi alabildi.

24 Nisan Cuma günü patron Ahmet Kaya işçileri toplayarak bir konuşma yaptı. Beklentilerin aksine ücretlerin birkaç gün içinde değil, bir sonraki ayın maaşı ile birlikte 8 Mayıs günü ödeneceğini duyurdu. Ahmet Kaya’nın konuşmasının devamında işçileri özensiz çalışmak ve bozuk mal üretmekle suçlaması ise işçiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Patron Ahmet Kaya’nın konuşmasını yaptığı esnada sendika yöneticisinin de balkonda Ahmet Kaya’nın yanında olduğu iddia edildi. Gazetemize konuşan Termikel işçileri patrona da sendikaya da tepki gösterdi. İşçilerin önemli bir kısmı son gelişmelerle birlikte bütün haksızlıklara karşı birlikte mücadele kararı aldı. Termikel fabrikası işçileri, 1 Mayıs’a güçlü katılacaklarını belirtti. Sendikanın Konya çağrısına rağmen işçiler Ankara’da olacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Bağlı olduğumuz örgüt Türkiye Barolar Birliğidir’

SONRAKİ HABER

‘Sorunların çözümü mücadeleden geçer’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...