04 Ağustos 2011 09:19

Keçiören kampa bomba gibi geliyor

Herkesin dört gözle beklediği Gençlik Kampı'na sayılı günlerin kaldı. Keçiören Kamp Komitesi'nin yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda, Ankara Keçiören'den rekor bir katılım bekliyoruz. Daha önceki kamp çalışmalarına göre çok daha istekli ve bilinçli yürüyen &

Keçiören kampa bomba gibi geliyor
Paylaş
Keçiören Genç Hayat Ekibi

Herkesin dört gözle beklediği Gençlik Kampı'na sayılı günlerin kaldı. Keçiören Kamp Komitesi'nin yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda, Ankara Keçiören'den rekor bir katılım bekliyoruz. Daha önceki kamp çalışmalarına göre çok daha istekli ve bilinçli yürüyen çalışmalarda, kampa gelecek arkadaşların kayıt sayısı şimdiden 33 olmuş durumda. Her gün gençlerle buluşan, kampı anlatan sohbetler eden Keçiören Kamp Komitesi'nden Deniz Ortakcı " Yaptığımız çalışma sadece bir kamp çalışması değil. Öncelikli hedefimiz elbette hep beraber kampa gitmek. Fakat devamında da bir arada olabileceğimiz ve istikrarlı bir çalışmanın peşindeyiz. Kamp çalışmasına başlarken hedefimiz en az 35 kayıt alabilmekti. Onu hemen hemen bulmuş durumdayız. Hedefimizi daha da büyüttük. Çalışmalarımız daha çok gence ulaşabilmek için sürekli bir biçimde devam edecek. Kimi zaman 20-25 kişinin katıldığı kampı anlatan sohbetlerle, kimi zaman birebir görüşmelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kampı anlattığımız sohbetlerde ayrıca güncel meseleleri de tartışıyoruz. Örneğin Kürt sorunu, Alevi sorunu ve gençliğin sorunları üzerine konuşuyoruz, sorunların çözümü için örgütlü bir mücadelenin önemine dikkat çekiyoruz ve bunun için kampın önemini vurguluyoruz. Geçenlerde kamp çalışması doğrultusunda organize ettiğimiz pikniğin bize geri dönüşleri çok olumlu oldu. 14 Ağustos'ta kamptan önce daha geniş katılımlı olacak yine bir piknik etkinliği yapacağız. Kampı daha fazla insana duyurmaya ve çalışmalarımızı bu yönde şekillendirmeye çalışıyoruz." diyor.

"Orucumu Şimdiden Tutuyorum"

Keçiören'de yürütülen kamp çalışmasında ayrıca bir çok arkadaşımızın yaptığı fedakârlıkta göz önünde. Örneğin, kampta oruç tutarken zorlanacağını düşünen ve orucunu Ramazan başlamadan 10 gün öncesinde tutmaya başlayan, Keçiören Kamp Komitesi'nde yer alan arkadaşımız Tamer Arda Erşin buna bir örnek. Erşin "Bana 'Bu tuttuğun oruç zor olmuyor mu?' diyorlar. Mesela öğlen sıcağında gazete dağıtırken zor oluyor. Özellikle susuzluk beni çok zorluyor ama burada bizim bir şeylerden fedakârlık yapıp kamp çalışmasını daha ileri bir noktaya taşımamız gerekiyor. Bu çalışmada inançlı, inançsız; Alevi, Sünni; Türk, Kürt ve diğer birçok arkadaş yer alıyor. Biz de üzerimize düşeni yapıp hep beraber kampa güçlü bir katılım için çabalıyoruz." diyor. Yine komiteden arkadaşlarımız Eren Yılmaz ve Abdullah Güngör de yürütülen bu çalışmanın devamlılığı için de çaba sarf etmemiz gerektiğine dikkat çekiyorlar ve    "Kamp çalışmamız şu ana kadar iyi gidiyor. Sürekli planlar yapıp yeni arkadaşlarla görüşüyoruz. Bunun meyvelerini de alacağımıza inanıyoruz. Bu zamana kadar hedefimizi yakalamış durumdayız. Şimdi hedefimizi daha da büyütüp çalışmamızı da ona göre şekillendireceğiz." diyor. Ayrıca kampa maddi durumundan dolayı katılması zor görünen arkadaşlarımız için üzerinde Keçiören Emek Gençliği imzası taşıyan anahtarlıklar bastırdık. Bunları ve ayrıca elimize ulaşan kamp tişörtlerini satarak bizim çalışmamızda da yer alan bu arkadaşlarımızın kamp paralarını çıkarmaya çalışıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Denizli’li Ağustos Böcekleri uyumuyor

SONRAKİ HABER

2 NATO askeri öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...