28 Nisan 2015 11:01

DTK 1 Mayıs için Batman’a çağırdı

Bölge'de 1 Mayıs birçok ilin yanı sıra Batman’da da bölge mitingiyle kutlanacak. Batman’daki mitinge çağrı yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), '1 Mayıs ruhu, Newroz coşkusuyla 7 Haziran’a yansımalı' dedi.

Paylaş

Bölge'de 1 Mayıs birçok ilin yanı sıra Batman’da da bölge mitingiyle kutlanacak. Batman’daki mitinge çağrı yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), “1 Mayıs ruhu, Newroz coşkusuyla 7 Haziran’a yansımalı” dedi.

Batman’da düzenlenecek olan mitinge ilişkin DTK binasının önünde yapılan basın açıklamasına, DTK başkanlık divanı üyeleri, çeşitli sendikaların temsilcileri ve Barış Anneleri katıldı. Burada konuşan DTK Başkanlık Divanı Üyesi Saliha Aydeniz, Türkiye’de var olan tekçi zihniyete karşı tüm işçi, emekçi ve halkların kendi renk ve özgünlükleri ile örgütlenmesi gerektiğini belirterek, “1 Mayıs’ın şanlı tarihinden yola çıkarak bu günlere geldiğimizde işçinin, emekçinin sistem tarafından hâlâ sömürüldüğüne, en zor şartlarda çalıştırıldığına, yok sayıldığına tanık olmaktayız” dedi. Sömürüye karşı geliştirilen emek mücadelesinin bir ürünü olan 1 Mayıs’ın artık sadece işçi ve emekçilerin değil, toplumun tüm ezilenlerinin ve yok sayılanlarının bayram ve direniş günü haline geldiğini söyleyen Aydeniz, “1 Mayıs ruhu işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin kendi renkleriyle açığa çıkardığı demokrasi bloğunun rolü ile bütünleşerek Newroz coşkusuyla, 7 Haziran’a yansımalıdır” dedi. Aydeniz, DTK olarak 1 Mayıs’ta Batman’da yapılacak mitinge katılacaklarını ve Taksim 1 Mayısı’nı selamlayacaklarını söyledi. (DİYARBAKIR)

Yusuf KARATAŞ: 1 Mayıs'ta sınıfa yabancı bir tutum

ÖNCEKİ HABER

Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Batman’da AKP çatışması derinleşiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...