28 Nisan 2015 10:48

HDP adayları Türk-İş’i ziyaret etti

HDP Milletvekili Adayları Ertuğrul Kürkçü ve Pınar Aydınlar, Türk-İş Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Bölge Temsilcisi H. Hüseyin Karakoç ile DERİTEKS, TÜMTİS, Tezkoop-İş, Teksif Şube Başkan ve yöneticileri ziyaretçileri karşıladı.

Paylaş

HDP Milletvekili Adayları Ertuğrul Kürkçü ve Pınar Aydınlar, Türk-İş Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Bölge Temsilcisi H. Hüseyin Karakoç ile DERİTEKS, TÜMTİS, Tezkoop-İş, Teksif Şube Başkan ve yöneticileri ziyaretçileri karşıladı.    

Kürkçü, bu seçimde AKP dışındaki siyasi partilerin işçilerin sendikal, sosyal hak ve taleplerine göre asgari ücret, çalışma koşulları, taşeronluk konularında işçi taleplerine göre bir hiza aldıklarını ifade etti. Maalesef işçi ve emekçilerin bugüne kadar kendisine en az avantaj sağlayan iktidar partisine yüzlerini döndüğünü belirten Kürkçü, “Belki bu seçimde bunu değiştirmemiz mümkün olabilir, bu yüzden sendikaların tercihleri çok önemli” dedi. Kürkçü barajın geçilmesi durumunda parlamentoda 60 emekçinin olacağını ifade ederek, “İşçi hareketi ne zaman etkinleşirse Türkiye’de ifade özgürlüğünün alanı genişliyor, demokrasi genişliyor. 70’lerde bunu yaşadık. Demokrasi ve işçi hareketi açısından önümüzdeki yılları parlak yıllar haline getirebiliriz. İlk kez işçilerin oyu bu seçimlerde sonucu değiştirecek” dedi.      

İŞVERENLERDEN OLUŞAN BİR PARLAMENTO

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi H. Hüseyin Karakoç, işçi sınıfının senelerden beri süregelen büyük sorunları bulunduğunu ifade ederek, Siyasi partilerin vaatlerinin tatmin edici olmadığını, bunların sözde kaldığını belirtti. Esas sorunun taşeron işçiliği olmakla birlikte sendikalaşmanın önündeki engeller olduğuna dikkat çeken Karakoç, “Ülkede 6 milyon 300 bin kayıt dışı çalışan var. Bu yüzde 45-50’lere yakın bir rakam. Eğer devlet kaynak arıyorsa kaynak burada” dedi. Siyasi partilerdeki yönetimin çoğunluğunun işverenlerden oluşması nedeniyle taleplerinin hiçbir zaman dikkate alınmadığını belirten Karakoç, “Emekçiler parlamentoda belli sayıda olmadığı sürece biz söylüyoruz, biz dinliyoruz, bunun önüne geçmemiz lazım. Yüzde 95”i işverenlerden oluşan bir parlamentodan emekçilerin lehine bir şey çıkmaz” dedi. Karakoç, ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederken, “HDP’nin baraj sorunu olacağını zannetmiyorum” dedi. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

‘AŞ gibi yönetilmemek için 1 Mayıs'ta Sıhhiye’ye’

SONRAKİ HABER

HSYK, tahliye kararı veren hakimler için soruşturma izni verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...