28 Nisan 2015 10:02

Gaziemir'deki radyoaktif atık davasında savcı beraat istedi

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki, radyoaktif atık gömülü olduğu ortaya çıkan fabrika arazisiyle ilgili davada, savcılık bütün sanıklar için beraat talep etti.

Paylaş

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki, radyoaktif atık gömülü olduğu ortaya çıkan fabrika arazisiyle ilgili davada, savcılık bütün sanıklar için beraat talep etti.

Bölgedeki eski kurşun fabrikasının faaliyette olduğu dönemde radyasyonlu atıkların toprağa gömüldüğü iddialarına ilişkin 2008 yılında İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada fabrika sahibi Hasan Y, 4 yıl 2 ay hapis ve 100 gün adli para cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi ise kararı bozarak, davanın İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Fabrika Müdürü Yıldırım Mustafa I’nın yargılandığı davayla birleştirilmesini istemişti.

Av. Arif Ali Cangı, radyoaktif atık barındıran fabrikanın altı yöneticisi hakkında, çevreyi kasten kirletmek suçunu işledikleri iddiasıyla savcılığa şikayet dilekçesi verdi. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önceki iki dava dosyası ile Av. Cangı’nın suç duyurusu üzerine açılan üçüncü davayı da birleştirdi. Üç dosyanın birleştirildiği davanın son duruşmasında savcılık, bütün sanıklar için beraat talep etti. Mahkeme heyeti de karar için duruşmayı erteledi. (İzmir/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

‘Ermeni Yetimhanesi yıkılmasın’

SONRAKİ HABER

Mutlu Akü işçileri: Fabrikaya girdik ama bu işin peşindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...