27 Nisan 2015 20:29

'Her fabrika bir seçim bürosu olmalı'

Paylaş

HDP İstanbul 1 Bölge Milletvekili adayları Nilgün Tunçcan Ongan ve Cemal Çoban, Tuzla sanayi işçileriyle bir araya geldi. Emek Partisi Tuzla İlçe binasında yapılan toplantıda işçilerin sorunlarını dinleyen milletvekili adayları, işçiler siyasete katılmadan ülkede değişimin olamayacağını belirttiler. Metal, tekstil, deri ve tersane işçilerinin katıldığı toplantıda işçiler her fabrikayı bir seçim bürosu olarak değerlendireceklerini dile getirdi.

İşçilerin taşeronlaşma, işten atma, iş güvenliği önlemlerinin alınmaması, grev ve örgütlenme özgürlüğünün olmaması gibi sorunları olduğunu dile getiren Nilgün Ongan, HDP’nin barajı aşması halinde işçi sınıfının hak arama mücadelesinin yeni bir mevzi kazanacağını söyledi.

Cemal Çoban da sınıf mücadelesinin ilerlememesi halinde yaşanan sorunların çözülemeyeceğine, ülkede değişimin olamayacağına dikkat çekti. Bunun için işçileri bölmeye yönelik her türlü girişime karşı işçilerin fabrikalarından başlayarak tabanda birlik olması gerektiğini kaydeden Çoban, işçilerin, mücadelelerini güçlendirmeleri için seçimlerde HDP’ye destek vermeleri gerektiğini ifade etti.

Yaklaşan 1 Mayıs’a dikkat çeken Emek Partisi Tuzla İlçe Başkanı Ali Doğan ise işçilerin talepleriyle alanlara çıkması ve her yeri 1 Mayıs alanına dönüşmesi için parti olarak çalıştıklarını söyledi. Doğan, seçimlerde ittifak yaptıkları HDP’nin barajı aşması için ev ev, fabrika fabrika çalışacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Nepal’de beklenen kabus gerçekleşti’

SONRAKİ HABER

Yer cüruf gök duman!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...