04 Ağustos 2011 09:12

Beyoğlu kampa hazırlanıyor

Konserlerin, panellerin, söyleşilerin, gezilerin olacağı gençlik buluşmasında, aynı zamanda kolektif yaşamın, dayanışmanın, kardeşliğin sergileneceği bir 9 gün yaşayacak kamp katılımcıları. Biz de, bu "gelecekten çalınan 9 gün" için çalışma yürüten Beyoğlu kamp komitesinden arkadaşlarla çalışmaları

Paylaş
İmran Kurt

Komitede yer alan 4 arkadaş da daha önce kampa gelmemiş. Arzu Cesur ve Nurcan Seven bu sene de kampa gelme ihtimallerinin zor olduğunu ancak çalışmalarda yer aldıklarını dile getiriyor.  Lise öğrencisi olan Sinan Tekin ise bu kampın ilk kampı olacağını ve sabırsızlıkla beklediğini söylüyor.

Kamp Hakkında Ne Düşünüyorlar?

Şirvan Yıldız, kampa karşı özel bir duygu beslediğini, kampın hem verimli, eğitici hem de eğlenceli geçeceğini dile getiriyor ve katılmasındaki amacın bu olduğunu söylüyor. Arzu Cesur ise "eğlencenin ve öğrenimin bir arada olacağı kültürel ağırlıklı bir etkinlik olarak görüyorum kampı, çok sayıda farklı insanla bir arada etkileşim içinde bulunabilmek güzel bir fırsat bunun yanı sıra sanatçıların, milletvekillerinin, direnişte bulunan işçilerimizin katılacağı kampta güzel bir 9 gün geçirileceğine inanıyorum" diyor. Mehmet Pisak Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı olan Nurcan seven ise "Gençlerin katılması gereken bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. İçinde birçok sosyal etkinlik ve politik eğitim bulunuyor." diyor.

Ne Tür Çalışmalar Yapıyorlar?

Beyoğlu'nda yaptıkları çalışmaları sorduğumuz da ise Şirvan, stand açtıklarını, belli başlı yerleri afiş astıklarını ve kendi de bire bir kamp için arkadaşlarıyla görüştüğünü dile getiriyor. Seven ise, çevresindeki herkese kampın duyurusunu yaptıklarını belirtiyor. Tekin "Liselerimizde, mahallelerimiz de arkadaşlarımızla birebir görüşmeler yapıyoruz ve onları kampa davet ediyoruz. Bildiriler dağıtıyoruz, afişler asıyoruz. Aynı zamanda Taksimde stand açıyoruz. Kampa gelmek isteyen arkadaşlarımızın aileleriyle görüşüyoruz." diyerek yaptıkları çalışmaları özetliyor.

Cesur,  "kamp komitesiyle birlikte işler planladıklarını, hedefleri arasında Okmeydanı semtinde bildiri dağıtımları ve ev gezmeleri yapmak olduğunu" dile getirerek, kamp için dayanışma kartları bastırdıklarını ve bu kartlarla birlikte para sıkıntısı çeken arkadaşlarına toplanan fonlarla yardımcı olmak istediklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Evrimden devrime...

SONRAKİ HABER

Bahreyn halkı oyuna gelmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa