27 Nisan 2015 17:28

Arınç: Gözü karalığın bu kadarına pes denir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, son kez gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, son kez gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, "paralel yapı" iddialarıyla ilgili başlatılan operasyonlar kapsamında verilen tahliye kararları için "Yetki gaspı yani Sulh Ceza hakimlerinin yetkisinde bulunan bir kararı tamamen yetkisiz sayılan Asliye Ceza Mahkemesi hakimi vermişse bu, yok hükmünde verilen bir karar demektir. Burada takip edilen yolun ne kadar dolambaçlı olduğu adeta bir kumpasa dönüştüğü de görülebiliyor. Bu belki yargı tarihinde ilk defa görülmektedir. Hukukta bir yetki çalınmasından bahsedilebilir. Akla zarar bir iş. Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Ama bunları yargıç kılıklı insanların yapması hakikaten yargıya duyulan güvenin gittikçe dip yaptığı ülkemizde örnek bir olay olarak anlatılsa da yeri vardır. Türk yargısı süratle kendisini yenilemelidir. Pensilvanya'dan talimat geldi mi bu konuda yeterli bilgi sahibi değilim. Bilinen iki hakimin böyle bir kumpası kurabilmelerinin yukarıdan aşağıya bir irade birliliği içerisinde cereyan edebileceğini gösteriyor" dedi. Ak Parti'de üç dönem kuralına takılan isimlerden olan Bülent Arınç, hükümet sözcüsü olarak son kez açıklama yaptığını kaydedip Başbakanlık muhabirlerine veda ederken "Bu görevimi layıkıyla, eksiğimle, hatalarımla, fazlasıyla yapmaya çalıştım. Başbakanlık muhabiri dediğimiz siz değerli arkadaşlarımıza hem helallik istiyorum hem de size görevlerinizde üstün başarılar diliyorum ve Allahaısmarladık diyorum" diye konuştu.

'KİMSE BUNDAN GOCUNMASIN'

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye ve KKTC ilişkilerine yönelik açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Arınç, "KKTC varlığını yıllardan beri devam ettiriyor. Biz Türkiye olarak KKTC’nin iç politikasına ve içişlerine kesinlikle karışmayız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de doğrudan ve dolaylı hiçbir müdahalemiz olmadı. Kıbrıs seçmenine şu veya bu şekilde asla telkinde bulunmadık. Türkiye-KKTC ilişkilerini ana vatan - yavru vatan benzetmesiyle bugüne kadar değerlendirenler olmuştur. Bu analık-yavruluk meselesi değildir. Bu aramızdaki ilişkilerin özelliğini göstermesi bakımından daha derin daha samimi ilişkiler içinde bulunduğumuzu ispat eden bir tanımlamadır. Bundan kimsenin gocunmaması gerekir. Ancak Sayın Akıncı’nın tanımlamasına da saygı duymak gerekir. Bir kardeşlik ilişkisinden bahsedilebilir. Onun söylemlerine müdahale edecek noktada değiliz. Sayın Akıncı'nın yıllardan beri tavrı çizgisi bellidir. Halka verdiği güven duygusuyla da en yüksek oy oranıyla cumhurbaşkanı seçilmiştir. O mesele kapanmış gitmiştir. KKTC ve Türkiye arasındaki ilişki özellik gösteren bir ilişkidir. Bizim başka ülkelerle ilişkimiz KKTC ile ilişkimize kesinlikle benzemez. KKTC’yle bir kardeşin diğer kardeşe ekmeğini bölüşmesi gibi bir yardımlaşma duygusu içindeyiz. Kimse bundan gocunmasın. Bu ilişki dünya durdukça devam edecek. İnşallah kapsamlı bir barışa erişilebilirse o zaman Kıbrıs'ta eşit iki toplumlu bir çözüme gidildiği takdirde bu tanımlamaların somut örneğini görmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

'GÖREVİMİ LAYIKIYLA, EKSİĞİMLE, HATALARIMLA, FAZLASIYLA YAPMAYA ÇALIŞTIM'

AKP'de üç dönem kuralına takılan isimlerden olan Bülent Arınç, son Bakanlar Kurulu toplantısı olması dolayısıyla Başbakanlık muhabirlerine veda ederek "6'ncı yıla girdik. Son 4,5 yıldır da hükümet sözcüsüyüm. Bu görevimi layıkıyla, eksiğimle, hatalarımla, fazlasıyla yapmaya çalıştım. Herhalde bir daha karşı karşıya gelmeyeceğiz. Son Bakanlar Kurulu toplantısı olduğuna göre benim de aktif siyasi hayatım 7 Haziran'da biteceğine göre yeni hükümet sözcüsü de mutlaka çok değerli bir arkadaşımız olacaktır. Başbakanlık muhabiri dediğimiz siz değerli arkadaşlarımıza hem helallik istiyorum hem de size görevlerinizde üstün başarılar diliyorum ve Allahaısmarladık diyorum" şeklinde konuştu. Arınç, veda konuşmasının ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Freddie Gray'in cenaze töreninde 'eşitlik' çağrısı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, son nefeste lider

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...