27 Nisan 2015 13:14

Antep’te HDP coşkusu

HDP Antep’te seçim çalışmalarına hız verdi. Milletvekili adayları dün İslahiye, ilçesi ve köylerinin ardından Şehitkamil ilçesindeki Taşlıca ve Göllüce mahalleleri ile Şahinbey’e bağlı Karayılan ve Narlıtepe mahallerinde binlerce kişinin katılımıyla seçim irtibat büroları açtı.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

HDP Antep’te seçim çalışmalarına hız verdi. Milletvekili adayları dün İslahiye, ilçesi ve köylerinin ardından Şehitkamil ilçesindeki Taşlıca ve Göllüce mahalleleri ile Şahinbey’e bağlı Karayılan ve Narlıtepe mahallerinde binlerce kişinin katılımıyla seçim irtibat büroları açtı. HDP adaylarının büyük coşkuyla karşılandığı mahallelerde, binlerce kişi ‘Biji HDP’, ‘Barış için HDP’, ‘Bizler Meclise’, ‘Jin, jiyan azadî’ sloganları attı. HDP bayraklarıyla donatılan sokaklarda, kadınlar yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluştururken, halk sokakları doldurdu.

İslahiye ilçesi ve köylerinde gerçekleşen seçim bürosu açılışları için gelen milletvekili adayları ilçe girişinde onlarca araçlık konvoyla karşılandı. İlçede konvoyla tur atılmasından sonra, İslahiye merkez, Haltanlı, Sulumağara ve Yeşilyurt köylerinde seçim bürosu açılışları yapıldı. Burada  konuşan HDP Antep Milletvekili Adayı Celal Doğan, HDP’nin yükselişinin herkesi korkuttuğunu söyledi. HDP’nin büyük başarılara imza atacağını söyleyen Doğan, “HDP’nin meclise girmesi tüm kesimler için büyük bir kazanım olacak” dedi. İslahiye’deki etkinlerden sonra Şehitkamil’e bağlı Taşlıca Mahallesi’nde seçim irtibat bürosu açıldı.  Yüzlerce kişinin halaya durduğu açılış öncesi adaylar Recai Yılmaz, Gülseren Kocaer, Dilek Büyükkaya ve Mecit Bozkurt halkı selamladı. Buradaki açılışın ardından Göllüce ve Narlıtepe’de seçim büroları açıldı.

Şahinbey’e bağlı Karayılan Mahallesi’nde de seçim irtibat bürosu açıldı. Burada halka seslenen HDP adayı Fatoş Çetinkaya, “Yüzyıllardır yok sayıldık. Ama hiçbir zaman yılmadık, yılmayacağız. Bunu 8 Haziran sabahı yeni yaşama gözlerimi açtığımız zaman görecekler. Hiçbir provokasyon ve baraj önümüzde duramayacak. Sular gibi, seller gibi geliyoruz. Bize baraj dayanamayacak” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan HDP Adayı Mahmut Fermanoğlu ise tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, “Çok mücadele edeceğiz. Meclise bütün halkların rengini ve sesini taşıyacağız” dedi.

‘YETKİ VERİN DAĞLARA ÇİÇEK AÇSIN’

Halkı Kürtçe selamlamlayan Celal Doğan ise Kürt kadınlarının dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Kobanê’de kadınlar savaşı yönetti. Kadınlar komutanlık yaptı. Fransa’da Cumhurbaşkanı, askeri elbise giyen Kürt kadınlarını karşıladı. Şimdi Karayılan’da bembeyaz duvaklar, rengarenk elbiseler. Siz sadece Karayılan’ı değil, Antep’i feth edeceksin” dedi. Neden HDP’de olduğunu da anlatan Doğan, “15 sene bu sokaklarda çalıştım. Karayılan’da Karşıyakası’da, Düztepesi’de, Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi, Êzidîsi arasında fark gözetmedim. Herkesi eşit gördüm. İşte bugün HDP’de bulunmamın tek sebebi HDP’nin bütün bu saydığım insanları, bu ülkenin eşit yurttaşı, birinci sınıf vatandaşı saymasıdır. Sizinle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Şimdi sizden yetki istiyorum. Dağlarda çiçek açsın. İnsanlar dağlardan insin siyaset yapsın. Birlikte barış içinde kardeşçe yaşayalım” diye konuştu. Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosu Barış Anneleri tarafından açıldı.

ÖNCEKİ HABER

Barış elçisi Aysel Doğan’a özgürlük

SONRAKİ HABER

'Darfur Kasabı' yeniden 'seçildi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...