27 Nisan 2015 12:44

Mobbing şikayetinde mobbinge uğradılar

İzmir’in Kınık ilçesinde Eğitim Sen üyelerine yönelik uygulanan mobbinglerle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar’la görüşen Eğitim Sen yöneticileri, mobbingi şikayet ettikleri sırada mobbinge maruz kaldıklarını belirtti.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube yöneticileri ve Eğitim Sen Kınık İlçe Temsilciliği yöneticileri geçtiğimiz Cuma günü ilçedeki okulları gezerek, öğretmenlerin yaşadığı sorunları dinledi.  Ziyaret sırasında öğretmenler, kendilerinin Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrılarak Eğitim Sen’den istifa etmeye ve Eğitim Bir-Sen’e üye yapılmaya zorlandıklarını, tayin karşılığında öğretmenlerin Eğitim Bir-Sen’e üye yapıldığını anlattılar.  

Öğretmenlerin anlattıkları üzerine Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Başkanı Hasan Ali Kılıç, Şube Yöneticisi Bedrettin Demirel, Kınık İlçe Temsilciliği Başkanı Birgül İnce ve Yöneticisi Eren Gül, üyelerinin yaşadıkları sorunlarla ilgili önce İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer, ardından da İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar’la görüştü. Eğitim Sen yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaçar’ı ziyaret ettikleri sırada sözlü şiddete maruz kaldıklarını belirtti. Eğitim Sen’liler yaşadıklarını tutanakla kayıt altına aldı. 

‘SİZİ GÖREVDEN MEN EDECEĞİM’

Tutulan tutanağa göre Eğitim Sen yöneticileri sorunlarını anlattıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaçar, Eğitim Sen Kınık İlçe yöneticilerine dönerek “Sizi görevden men edeceğim. Ben kimseyi tanımam. Sizden bunun hesabını soracağım. Bundan sonra buradan içeri giremezsiniz, beni eleştiremezsiniz. Ben Eğitim Bir-Sen’liyim. Geçen hafta makamımdan Türk Eğitim-Senlileri de kovdum. Sizden de hesap soracağım” dediği ve tehdit ettiği belirtiliyor.

‘KAYMAKAM DA KİMMİŞ?’

Yine tutanağa göre Eğitim Sen yöneticilerinin “Sizi Kaymakam’a şikayet ederiz” demelerine karşılık Kaçar’ın “Kaymakam da kimmiş? İstediğiniz yere şikayet edin” dediği ve ardından makamını terk ettiği ifade ediliyor. Eğitim Senliler, süreci yargıya taşıyarak, Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

‘GÜCÜNÜ SİYASAL İKTİDARDAN ALIYOR’

Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürünün tutumunu gazetemize değerlendiren Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç “İlçede üyelerimize yönelik baskı haberleri geldiği için ilçeye gittik. Arkadaşlarımız sindirilme politikaları ile karşı karşıya. Kendilerini ifade edemiyor, sendikal faaliyetlerini yürütemiyor. Okul müdürlerinin ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün baskısı altında. Gittiğimiz okulda öğretmen arkadaş, “Yanımıza gelmeyin, istifa etmek zorunda kalırım” diyor. Bu sorunları konuşmak için gittik. Bu İlçe Milli Eğitim Müdürü, siyasal iktidardan ve siyasal iktidarın yandaşı olan Eğitim Bir-Sen'den gücünü alarak ilçedeki Eğitim Bir-Sen temsilcisiyle birlikte farklı düşünen insanları sindirmiş. Bu durumda suç işliyor. Arkadaşımızı yanımızda tehdit etmekle daha ileri bir noktaya gitti. İlçe temsilcisi arkadaşımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz. Diğer sendikalar kadar Eğitim Sen’lilerde sendikal faaliyetlerini yürütebilmeli. Tepkisinin sebebi yaptığı yanlışlıklara parmak basmış olmamız. Kınık’ta bir korku imparatorluğu kurulmuş, Kınık sanki Türkiye Cumhuriyeti içerisinde değil, yasalar ve yönetmelikler işlenmiyor, her şey İlçe Milli Eğitim Müdürün iki dudağı arasında” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Bosch Rexroth'ta 3 yıldır sözleşme yok

SONRAKİ HABER

Hasan Ferit Gedik davasında 4 sanık daha tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa