27 Nisan 2015 12:30

İTÜ'lü öğrenciler polis saldırısını protesto etti

İTÜ'lü öğrenciler, Ermeni Soykırımı'nda yaşamını yitirenleri anmak amacıyla üniversite içinde astıkları afişler gerekçe gösterilerek öğrencilerin darp edilmesini protesto etti.

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri, Ermeni Soykırımı'nda yaşamını yitirenleri anmak amacıyla üniversite içinde astıkları afişlerin gerekçe gösterilerek Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) ve çevik kuvvet polislerince darp edilerek gözaltına alınmalarına ilişkin Merkezi Derslik (MED) binası önünde açıklama yaptı. İTÜ öğrencilerinin yanı sıra darp edilerek gözaltına alınan öğrencilerin aileleri ve öğretim üyelerini de katıldığı eylemde, "Bu bir afiştir" ve "Fikirlere sandalye işlemez" yazılı dövizler taşınarak, sık sık "Faşist rektör istemiyoruz" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Cem Oran, 24 Nisan günü kampüse ellerini kollarını sallayarak giren faşist grubun yazılamalar yaptığını hatırlattı. Ermeni Soykırımı protestosu sırasında ÖGB'lerin terör estirdiğini belirten Oran, ırkçı grupların önü açılırken, özgürlük için mücadele verenlerin engellendiğini kaydetti. Oran, saldırıda bulunan özel güvenlik elemanları ile onlara emir verenlerin görevden alınmasını istedi. Eylemde öğrenci aileleri adına söz alan Sevgi Küreci, okul yönetiminin afiş asma yasağını kınadığını belirtti, saldırıda bulunan ÖGB'ler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Küreci, "Bu yaşa kadar elimi sürmedim. Kızımı ÖGB'ler dövsün diye doğurmadım" diye konuştu. Saldırıya uğrayan öğrencilerin ailelerinden Naci Sümeli de, "Ermeni soykırımı gibi bu ülkenin karanlığı olan bir olayı açığa çıkması için afiş asanlarla okul yönetimi gurur duymadı gerekirken, saldırı emri veriyor. Çocuklarımızın bu tür eylemler yapmasından memnunuz" dedi.

Nor Zartonk üyesi akademisyen Marsel Balçık de, Kadıköy ve İTÜ'de Ermeni soykırımı protestolarına yönelik saldırılardan üzüntü duyduklarını ifade etti. Öğrenciler açıklamanın ardından maruz kaldıkları sandalyeli saldırıyı protesto etmek üzere ÖGB'lerin önüne sandalye bıraktı. Bu esnada bölgedeki sivil polislerin alandan uzaklaşması dikkat çekti. Öğrenciler ve aileler sökülen afişleri MED binası içerisine asarken, aileler rektöre, şikayetlerini iletmek üzere rektörlük binasına girdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Renault’ta ‘patron yeminli’ doktor

SONRAKİ HABER

Bosch Rexroth'ta 3 yıldır sözleşme yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...