27 Nisan 2015 12:26

Renault’ta ‘patron yeminli’ doktor

Paylaş

Vedat YALVAÇ
Bursa

Bosch’ta imzalanan sözleşmenin ardından, metal işçileri günlerdir ayakta. Eylemleri dolayısıyla üzerlerindeki baskıların arttığını belirten bir Renault işçisi, “İşyeri hekimine giden bir arkadaşımız, ‘Çok bağırmışsın, sesin ondan kısılmıştır’ denilerek tedavi edilmedi” dedi.

Bosch’ta imzalanan sözleşmenin MESS ile imzalanan mevcut sözleşmeden daha iyi olması nedeniyle günlerdir eylem yapan işçiler, hafta boyunca çalışmayacak. Renault işçileri pazartesi günü işbaşı yapacak.

Yapılan eylemlerden dolayı baskıların arttığını belirten bir işçi, 2 gün önce bir arkadaşının çok fazla öksürdüğü ve sesi kısıldığı için işyerindeki doktora gittiğini ancak doktor tarafından tedavi edilemediğini belirtti. İşçi yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “Doktor, giden işçi arkadaşıma ‘Çok bağırmışsın ondan sesin gitmiş, bağırmasaydın’ demiş. Bunun üzerine arkadaşım doktora ‘Ne bağırması halim mi var, hastayım’ diye tepki göstermiş. Arkadaşım çok hasta olmasına rağmen doktor muayene etmemiş ve ilaç yazmamış. ‘Hastaysan hastaneye git’ demiş.”

İşe verilen aranın ardından baskıların daha da artacağını belirten Renault işçisi, “Büyük kıyımın gerçekleşmemesi için güçlü bir birliktelik sağlamalıyız” dedi.


KENDİ TEMSİLCİLERİNİ SEÇMEK İÇİN İMZA TOPLUYORLAR

Gemlik Serbest Bölgede bulunan ORDA Otomotiv’de ise işçiler kendi temsilcilerini seçmek için imza toplamaya başladı. Tofaş’ın da bağlı olduğu Türk Metal 3 No’lu Şube başkanı ve şube temsilcilerinin gelip işçileri tehdit etmesine rağmen kendi temsilcilerini seçmekte kararlı olduğunu belirten ORDA Otomotiv işçileri, geri adım atmıyor. Başlattıkları imza kampanyasının diğer işçilere de örnek olması gerektiğini belirten ORDA Otomotiv işçisi, “Bu yalnızca bizim tek başımıza başarabileceğimiz bir şey değil. Tüm fabrikalara yayılırsa başarılı olur. Diğer türlü Türk Metal’in ve patronların baskısı sonucu başlatılan bu mücadele bastırılır” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da iş cinayeti

SONRAKİ HABER

İTÜ'lü öğrenciler polis saldırısını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...