27 Nisan 2015 11:06

Rojavalı 5 gence sınırda işkence

Cizîrê Kantonu'nun Serikaniyê kentinden Türkiye tarafına geçmek isteyen Arap asıllı 5 genç, sınırda yakalandıkları Türk askerlerinin işkencesine maruz kaldı. Vücutları işkence izleri içinde kalan gençler, askerlerin kalaslar ve zincirlerle kendilerine saldırdıklarını, cep telefonlarına el koyduklarını, para, kimlik kartı ve diğer tüm eşyalarını ise yaktıklarını söyledi.

Paylaş

Son dört hafta içerisinde 4 kişinin katledildiği Rojava sınırında Türk askerlerinin Rojavalılara dönük eziyeti durmak bilmiyor.

Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) geçtiği habere göre, ekonomik nedenlerle Cizîre Kantonu'nun Serikaniyê kentinden Türkiye tarafına geçmeye çalışan 5 genç, dün gece sınırda yakalandıkları Türk askerlerinin işkencesine maruz kaldı. 

Serêkaniyê'nin Til Xelef kasabasından oldukları belirtilen Elî İbrahîm Husên (17), Umer Xidir (30), Hemadî Ebdulrezaq (19), Îsa Ebduletîf (17) ile Ehmed Casim (16) adlı Arap gençler, yakalandıkları askerlerce kalas ve zincirlerle feci şekilde dövüldü. 

Maruz kaldıkları işkence dolayısıyla gençlerin vücutlarında derin yara izleri oluştu. 

İşkenceye maruz kalan gençler, kendilerine işkence uygulayan askerlerin cep telefonlarına el koyduğu gibi üzerlerindeki para, kimlik kartı ve diğer tüm eşyalarını yaktıklarını belirtti. 
Türk askerlleri ve hükümetinin Rojava halkına yönelik düşmanca tutumu sonucunda bugüne kadar onlarca Rojavalı yurttaş sınrıda ve bazıları kendi topraklarında çiftçilik yaparken, hayvan otlatırken katledildi.

Haberde, son bir kaç gün içinde Afrîn bölgesinde sınırı geçmeye çalışan 32 gencinin askerlerce gözaltına alındığı ve kendilerinden haber alınamadığı da kaydedildi. (DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Vahdet gazetesi Beatles’i liseli zannederse...

SONRAKİ HABER

ODTÜ'de bahar şenliği iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...