26 Nisan 2015 20:04

Berkin'in uçurtmasına da müdahale edildi!

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Çanakkale’de Berkin Elvan’ı anmak amacıyla uçurtma şenliği düzenledi. Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda düzenlenen Berkin Elvan Uçurtma Şenliği’nde Güzel Sanatlar Lisesi’nden bir grup da mini konser verdi. Saatler 17'yi gösterirken iki polis memuru alana gelerek uçurtmaların toplanmasını istedi. Gerekçe olarak ise gösteri uçaklarının tatbikat yapacak olması gösterildi.

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale

Gezi eylemleri sırasında başına aldığı gaz kapsülü ile ağır yaralanıp, 269 gün yaşam savaşı veren, 11 Mart  2014 tarihinde yaşamını yitiren 16 yaşındaki Berkin Elvan için Birleşik Haziran Hareketi Çanakkale üyeleri uçurtma şenliği düzenledi.

Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilen uçurtma şenliği için Birleşik Haziran Çanakkale, "Uçurtmalarımızı Berkin için yolluyoruz gökyüzüne, Berkin’in uçurtması yere düşmesin diye" şeklinde çağrıda bulundu. Berkin Elvan uçurtmalarını Özgürlük Parkı’nda gökyüzü ile buluşturan Birleşik Haziran Hareketi üyelerine vatandaşlar da katıldı. Organizasyon için Güzel Sanatlar Lisesi’nden bir grup mini konser verdi.

Birleşik Haziran Hareketi’nin(BHH) ikincisini düzenlediği Berkin Elvan Uçurtma Şenliği Özgürlük Parkı’nda devam ederken saat 17.00 sıralarında iki polis memuru uçurtmaların toplanmasını istedi. Uçurtmaları indirtme sebepleri ise gösteri uçaklarının tatbikat yapacak olmasıydı.

AKILLARA 'UÇURTMAYI VURMASINLAR' GELDİ

Gökyüzünde onlarca Berkin Elvan uçurtması özgürce uçarken gösteri uçaklarının tatbikat yapacağı ihtimali etkinliğe katılanların aklının ucundan dahi geçmemişti. “İndirin uçurtmaları” sözü yerine getirilmedi ama akıllara “uçurtmayı vurmasınlar” filmini getirdi. Acaba tatbikat yapacak olan uçaklar Berkin Eyvan’ın uçurtmasını da vurur muydu?

Diğer yandan, BHH üyeleri “Bizler bu usulsüz uygulamayı kabul etmiyoruz. Onlarca çocuğumuz ile Berkin Elvan'lı uçurtmalarımız Çanakkale göklerinde” diyerek tepkilerini gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

'Cisr saldırısına Türkiye sınırından 5 bin militan katıldı'

SONRAKİ HABER

‘Çocuk bakım hizmetleri ücretsiz olmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...