26 Nisan 2015 17:49

HDP adayları Tuzla'da deri işçileriyle buluştu

HDP'nin 7 Haziran Genel Seçimlerindeki İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Tuzla Aydınlı’da deri işçileriyle buluştu.

Paylaş

Erman TÜRKMEN
İstanbul

HDP'nin 7 Haziran Genel Seçimlerindeki İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Tuzla  Aydınlı’da deri işçileriyle buluştu.

HDP 1.bölge milletvekili adayları Cemal Çoban ve Zeynep Çakmakçı ile HDP MYK Üyesi Hüseyin Göze,  Aydınlı’daki seçim bürosunda Organize Deri Sanayi’ de çalışan işçi ve emekçilerle yaklaşan 1 Mayıs’ ı ve 7 Haziran seçimlerini konuştu.

HDP Milletvekili adayı Cemal Çoban konuşmasında yaklaşan 1 Mayıs'ı Taksim’ de kutlamanın önemli olduğu ancak özellikle yerellerde 1 Mayıs kutlamalarının yapılmasının çok daha önemli olduğunu belirtti.  Çoban, Birleşik Metal-İş’ in geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği grevin hükümeti korkuttuğunu ve bu nedenle grevin yasaklandığını hatırlatarak işçi ve emekçilerin ortak mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Çoban 7 Haziran seçimlerinde geçmişte AKP ve diğer düzen partilerine oy vermiş işçilerni sadece HDP’ye oy vermesinin değil, seçim çalışmalarına aktif katılmasını sağlamanın önemini vurguladı. 7 Haziran seçimlerinin emekçilerin düzenden kopuşlarının bir adımı olabileceği söyleyen Çoban, "7 Haziran işçilerin kendi siyasal, sendikal ve sosyal hakları  için mücadelesinin milat olabilmelidir" dedi.

HDP Milletvekili adayı Zeynep Çakmakçı ise işçilerin fıtratında yer altına gömülmek ya da asgari ücretle sömrülmek olmadığını, bir avukat olarak girdiği iş mahkemelerinde yasaların işçiden değil işverenden yana uygulandığına dikkat çekti. Çakmakçı, "İşçi ve emekçilerin üretimden adil pay alması için 7 Haziran seçimleri bir basamak olarak görülmelidir" dedi.

HDP MYK Üyesi Hüseyin Göze ise, Kobanê, Şengal, Ninova ‘da halkların IŞID barbarlığına karşı verdiği ortak mücadele ile bugün Türkiye’ de HDP ile yaratılan birlikteliğin aynı olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki emek, barış  ve demokrasi güçlerinin 7 Haziran’ı birlikte kazanacaklarını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Maltepe'de dayanışma kahvaltısı

SONRAKİ HABER

EuroChallenge'in şampiyonu Trabzonspor'u 63 - 64 yenen Nanterre oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa