26 Nisan 2015 13:40

Kadıköy'de nükleer karşıtı yürüyüş

Çernobil faciasının 29'uncu yıl dönümü dolayısıyla yapılan yürüyüşte, Sinop ve Mersin'de yapılmak istenen nükleer santrallere dikkat çekilerek, 'Dağı, taşı, gökyüzünü bile reklamlarla döşeseler insanlarımızı radyoaktif ölümün iyi bir şey olduğuna inandıramayacaklar. Bu ülkede yeterince insanımızı kansere teslim ettik, artık yeter!' denildi.

Paylaş

"Karadeniz İsyandadır Platformu ve Kuzey Ormanları Savunması öncülüğünde, Çernobil faciasının 29'uncu yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy Boğa Heykeli önünden İskele Meydanı'nda yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe siyasi partilerin yanı sıra çevre dernekleri de katıldı. "Ya nükleer ya hayat" yazılı ana pankartın açıldığı yürüyüşe, bando grubu ve nükleeri temsil eden siyah ve beyaz renklerde elbise giyen tiyatrocular eşlik etti. "Nükleer ölüm ve sakaltlık demektir", "Bir çernobil daha istemiyoruz" yazılı dövizlerin de taşındığı yürüyüşte sık sık, "Santral yapma boşuna yıkacağız başına", "Nükleere inat yaşasın hayat" sloganları atıldı.

Çevrede bulunan yurttaşların da alkışlarıyla destek verdiği yürüyüş, İskele Meydanı'nda sonlandırıldı. Platform adına basın açıklaması yapan Gizem Akman, yüzyıllık ormanları yok eden, her ırmağın üzerine HES yapmaya çalışarak otoyol reflüjlerine dikilen ağaçlarla övünen zihniyetin bugün Türkiye'de nükleer santral yapmaya çalıştığını vurgulayarak, "Bir zamanlar çernobil faciası sonrası çaydaki radyasyonun tehlikeli olmadığını kanıtlamak için kameralar önünde çay içen eli bakan Cahit Aral'ın amacı Çernobil'den yayılan radyoasyonun Karadeniz ve Trakya kıyılarına vereceği zararı kamuoyundan saklamaktı. Bu uğurda nice insanlarımızı öüme gönderdiler şimdi Sinop ve Mersin'de yapılmak istenen de farklı değil" dedi.

Türkiye halkının ezici çoğunluğunun nükleere karşı olduğunun altını çizen Akman, "Dağı, taşı, gökyüzünü bile reklamlarla döşeseler insanlarımızı radyoaktif ölümün iyi bir şey olduğuna inandıramayacaklar. Bu ülkede yeterince insanımızı kansere teslim ettik, artık yeter!" ifadelerini kullandı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin miting takvimi belirlendi

SONRAKİ HABER

Çerkezköy organize sanayide fabrika yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...