26 Nisan 2015 13:17

EMEP: Türk Metal’den işçiyi bölme girişimi

Paylaş

Bursa’da Bosch işçilerinin baskısıyla MESS grubundan farklı bir sözleşme imzalanmasıyla başlayan eylemler sürerken patronların ve Türk Metal’in işçiler üzerindeki baskıları da devam ediyor. Türk Metal eylemlerin başından beri metal işçilerini destekleyen Emek Partisi pankartını göstererek "yasa dışı illegal örgütler işçinin içinde" diye işçileri bölmeye çalışıyor. Renault fabrikasının bağlı olduğu Nülifer Şube Yöneticisi Ömer Özgel tarafindan bizzat fotoğraflar sosyal medyada yaygınlaştırarak işçilerin eylemlere katılmaması isteniyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Emek Partisi Bursa il Örgütü, Bursa’da günlerdir Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda ağır çalışma koşulları ve düşük ücrete karşı sözleşme yenilenmesi talebiyle irili ufaklı eylemlerin sürdüğünü hatırlattı. Metal işçilerinin kendilerine dayatılan MESS sözleşmesini kabul etmediği ve bunun düzeltilmesini istediği kaydedilen açıklamada, sendikacıların ise “2017 yılına kadar böyle gidecek” dediği aktarıldı.

Emek Partisi’nin başından bu yana işçilerin meşru mücadelesinin yanında olduğu kaydedilen açıklamada, “Emek Partisi’ni bölücü ve yasadışı gösterme çabası Türk Metal yöneticilerinin işçilerin mücadelesi karşısında ne kadar çaresiz duruma düştüklerini göstermektedir. Aynı yöneticiler Bosch işçilerinin mücadelesi sırasında da işçilerin yanında olan Emek Partisi yöneticilerine saldırarak yaralamış ve yapılan yargılama sonrasında Şube Başkanı Recep Tan 20 ay hapis cezası almıştı” dendi.

Açıklamada Emek Partisi’nin bundan sonra da metal işçilerinin yanında olmaya devam edeceği bildirildi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan 'kaynak' yanıtı: Ben köylüyü düşünüyorum, sen başkalarını

SONRAKİ HABER

HDP'nin miting takvimi belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...