04 Ağustos 2011 09:02

Bu filmde başrol dayanışmanın

63 kurucu üyesiyle 29 Mart 2011’de kurulan Oyuncular Sendikasının üyeleri sendikalarının genişlemesi ve daha yaygın bir örgütlenme alanına sahip olabilmek için bir kampanya başlattı. ‘Başrol Dayanışmanın’ sloganıyla hazırladıkları kısa film ile  meslektaşlarına seslenen sendikalı oyuncular; örgütsel, hukuksal ve ek

Bu filmde başrol dayanışmanın
Paylaş

63 kurucu üyesiyle 29 Mart 2011’de kurulan Oyuncular Sendikasının üyeleri sendikalarının genişlemesi ve daha yaygın bir örgütlenme alanına sahip olabilmek için bir kampanya başlattı. ‘Başrol Dayanışmanın’ sloganıyla hazırladıkları kısa film ile  meslektaşlarına seslenen sendikalı oyuncular; örgütsel, hukuksal ve ekonomik alt yapılarını sağlamak için daha kitlesel bir tabana ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar. Çalışma koşullarının daha iyi ve insanca olabilmesi için Oyuncular Sendikasının geliştirilmesinin önemine dikkat çeken onlarca sinema ve tiyatro oyuncusu emeklerine ve geleceklerine Oyuncular Sendikasıyla sahip çıkacaklarını anlattılar.

Sine-Sen’de örgütlü bir grup oyuncunun bir araya gelerek oyunculara ait bir sendika kurma fikrini tartışmaya başlamalarıyla 2010 mayısından beri konuşulan bu girişim geçtiğimiz mart ayında kurulmuştu. Genel Başkanlığını Memet Ali Alabora’nın yaptığı Sendikanın her 15 günde toplanan çalışma grubu ve bir çok gönüllü çalışanı var.
Oyuncular Sendikasına uluslararası oyuncu sendikaları da deneyimlerini paylaşarak destek oluyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Selçuk'ta buluşmak dileğiyle

SONRAKİ HABER

Fas’tan Uçan Süpürge’ye ‘büyük ödül’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa