26 Nisan 2015 11:15

Mahmut Toğrul: HDP Erdoğan'ın rüyalarını kaçırtıyor

Paylaş

İnanç Yıldız
Antep

HDP Antep seçim çalışmaları tüm hızıyla ve çoşkusuyla devam ediyor. HDP seçim çalışmaları kapsamında Antep’te merkez Şahinbey İlçesi’ne bağlı Ulaş mahallesinde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa HDP Antep milletvekili adayları Mahmut Toğrul, Fatoş Çetinkaya, Berivan Özpolat, Mecit Bozkurt, Recai Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Adaylar açılış öncesi açılışa gelen yurttaşlarla halay çekerek, samimi görüntüler oluşturdu. 

Renkli görüntülerin oluştuğu açılışta konuşan HDP Antep milletvekili adayı Mahmut Toğrul, AKP hükümetine yüklendi. “Yoksul birçok anne çocuğuna süt alamazken, eşleri işsiz kalırken, onlar ayakkabı kutularına paraları dolduranlar” diyen Toğrul, “ Oysa bizler, yoksullar, emekçiler, çalışmayanlar işsiz kalanlar; onların kötü politikaları sonucu zenginler zengin olurken, bizler yoksulluğumuzla baş başa kalıyoruz. Bugün biz diyoruz ki, eğer bu ülke de Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Gayrimüslümler, bu ülke de yaşayan herkes, her inanç, ulus, millet demeden barış içerisinde bir arada yaşarsak bizim çocuklarımıza alacağımız sütümüzde olacak, yarınlarında olacak ve çocuklarımızı eğitimsiz bırakmayacağız. Ama onlar saraylarına saray katanlar sizin bir aylık masrafınıza bir bardak alanlar asla ve asla sizi temsil etmezler” diye konuştu. 

BARAJI GEÇERSEK ERDOĞAN’IN SARAYININ SONU GELECEK

8 Haziran’da yeni bir Türkiye’ye doğacaklarını belirten Toğrul, “Tayyip Erdoğan’ın rüyalarını kaçırtıyoruz. Bakın o hergün bir provokasyonun peşinde, nasıl olurda HDP’yi engellerim sistemin dışında tutarım oyunlarının hesabını yapıyor. Çünkü biliyor ki HDP barajı aşarsa onun sarayının sonu gelecek” dedi. 

ÖZPOLAT: KADINLARLA BARAJLARI YIKACAĞIZ

Açılışta konuşan HDP Antep milletvekili adaylarınndan Berivan Özpolat ise, kadınların sistem tarafından ötekileştirildiğini söyledi. AKP’nin kadınlara “erkeğe hizmet etmek fıtratınızda var” dediğini belirten Özpolat, “Biz de diyoruz ki; bizim fıtratımızda direniş, özgürlük, mücadele var. Bugün hem Rojava devriminde hem Kobanê direnişinde Arin Mirkan yoldaşın şahsında binlerce kadın yoldaşımız göstermiştir, kadın tarihi mücadele tarihi özgürlüşme tarihidir” dedi. Yeni yaşamı inşa edecek olanların öncelikle kadınlar olduğunu dile getiren Özpolat, “Bütün kadın arkadaşlarımı daha özgür, umutlu bir geleceğe, güçlü yarınlara çocuklarımızın geleceği için umutla bakabilmek için herkesi 7 Haziran’da kadın arkadaşlarımla birlikte barajları yıkmaya davet ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosu açıldı. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ambar işçilerinden HDP’ye büyük ilgi

SONRAKİ HABER

HDP’nin işçi adayı 1 Mayıs’a çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa