26 Nisan 2015 10:23

Baluken'den Davutoğlu'na 'Terör çetesi' yanıtı

HDP'nin Diyarbakır milletvekili adayları, sürdürdükleri seçim çalışmaları kapsamında kentteki yerel ve ulusal basın çalışanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Buluşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partilerine dönük sarf ettiği 'Terör çetesi' söylemine "Hükümetin Çözüm Süreci'ni provoke edecek yaklaşımlar içerisine girdiğini görüyoruz" sözleriyle yanıt veren HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, seçim sürecinde ötelenmiş olan Çözüm Süreci'nin bir an önce gündemleşmesi ve yol alınması için de pratik adımları ve takınılacak tutumu beklediklerini söyledi.

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partilerine dönük sarf ettiği 'Terör çetesi' söylemine "Hükümetin çözüm sürecini provoke edecek yaklaşımlar içerisine girdiğini görüyoruz" sözleriyle yanıt verdi. Baluken, seçim döneminde ötelenmiş olan çözüm sürecinin bir an önce gündemleşmesi ve yol alınması için de pratik adımları ve takınılacak tutumu beklediklerini söyledi.

HDP Diyarbakır milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Kervansaray Oteli'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Adayların yanı sıra HDP ve DBP il eş başkanları ile belediye eş başkanlarının da katıldığı toplantıda çok sayıda basın mensubu da yerini aldı.

‘BARAJIN ÜÇ BENT ÜSTÜNDEYİZ’

Toplantıda konuşan ve aynı zamanda İmralı Heyeti üyesi ve Diyarbakır milletvekili adayı olan İdris Baluken, konuşmasında öncelikle hükümetin ifade özgürlüğü ve basına yönelik sansür ve tutuklama politikalarına değindi. “AKP'nin hızlı düşüş yaşadığı bir dönemdeyiz” diyen Baluken, HDP'nin de barajın 3 bent üstüne ulaştığını kaydetti.

Baluken, önümüzdeki seçimin iki önemli gündemi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bunlardan bir tanesi AKP'nin başkanlık sistemi iken, ikincisi ise HDP'nin barajı aşmasıdır. 81 ilimizde Türkiye halkı, demokrasi ve barış gündeminden büyük bir heyecan duyuyor. Başkanlık sisteminden dolayı halkta büyük bir korku ve panik havası oluşmuştur. Türkiye halkının yüzde 70'inden fazlası başkanlık sisteminden endişe duyuyor.”

AKP'nin seçim anketlerinde yaşadığı düşüşü, milliyetçi dil takınarak oy kazanmaya çalıştığını dile getiren Baluken, “Yaşananlara rağmen çözüm sürecini sürdürmeye devam ediyoruz” dedi. Baluken, “Gelişmeleri takip ettiğimiz kadarı ile umutvar bir hava içerisinde olduğumuzu söyleyemeyiz. Hükümetin Çözüm Süreci'ni provoke edecek yaklaşımlar içerisine girdiğini görüyoruz. Roboskî ve sınır hattındaki hareketlilik devam ediyor. Yine bölge illerinde yoğun bir polis hareketliliği var. Batı illerinde ise HDP'ye yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor” dedi.

'DAVUTOĞLU'NUN SÖYLEMİNİ KAYGIYLA KARŞILIYORUZ'

Baluken, konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'ye yönelik kullandığı “Terör çetesi” ifadesine de yanıt verdi.  Baluken, şunları söyledi: “Yolsuzluğu ortaya çıkan bir partinin genel başkanı, en büyük demokrasi hareketine bu şekilde hakaretlerde bulunuyor. Bunlar kabul edilemez. Başbakanın dün 'Türkiye'de halklar değil bir tek millet vardır' söylemi de aslında milliyetçi hezeyanın geldiği boyutu göstermesi için önemlidir. Türkiye de tüm halklar ve inançların bir arada yaşabileceği demokratik cumhuriyeti inşa etmeye çalışıyoruz. Başbakanın bu söylemini kaygıyla karşılıyoruz.”


ERDOĞAN’A 400 KARPUZ

DİYARBAKIR kent merkezinde HDP Milletvekili Adayı İdris Baluken'ın katılımı ile Bağlar ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açıldı. Baluken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce dillendirdiği 400 vekil söylemine “Diyarbakır halkı sana diyor ki, 400 vekil falan sana yok. Eğer illa 400'e takıldıysan da sana 8 Haziran'da 400 Diyarbakır karpuzu göndereceğiz. O 400 karpuzdan birini de Başkanlık hırsıyla sersemlemiş olan kafanda çatlatacağız ki kendine gelebilesin” sözleriyle karşılık verdi. (DiyarbakırDİHA)


SALDIRILAR SÜRÜYOR!

HÜKÜMETİN hedef gösterdiği HDP'ye dönük saldırı girişimleri sürüyor. Yalova’nın Altınova ilçesindeki HDP seçim irtibat merkezine dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda, 4 mermi seçim irtibat merkezinin camlarına isabet etti. HDP yöneticileri ve HDP Yalova milletvekili adayları Nizamettin Öztürk ve Aynur Erbay emniyet yetkilileri ile görüştü. İstanbul’un Pendik ilçesi Esenyalı Mahallesi'nde bulunan seçim irtibat bürosuna dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taşlı saldırı düzenlendi. Büronun kapalı olduğu saatte gerçekleşen saldırıda büronun önündeki araçlar saldırıdan zarar görürken, saldırı haberini alan HDP yöneticileri de gece saatlerinde büro önünde toplanıp polisi olay yerine çağırarak saldırı ile ilgili tutanak tutturdu. Muğla'nın Milas ilçesinde, HDP'nin seçim irtibat bürosunun camlarını kırdıktan sonra kayıplara karışan iki kişi yakalandı. Emniyete götürülen saldırganların, bugün Muğla Savcılığı'na çıkarılacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahliye kararının işleme konması için avukatlardan İnfaz Savcılığı'na başvuru

SONRAKİ HABER

Kuzey Kıbrıs'ın yeni cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...