25 Nisan 2015 16:39

Şakran cezaevinin müdürü görevden alındı

Paylaş

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Şakran Çocuk Cezavi'ne yönelik kurum içi yazışmalarla, buradaki şartların kamuoyunca duyulmasını sağlayan Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu, görevinden alınıp başka bir cezaevinde daha alt bir göreve atandı.

Şakran Cezaevi olarak bilinen, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, sık sık tutuklu ile hükümlülere yönelik hak ihlalleriyle gündeme geldi. Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu'nun, kurum içi yazışmada cezaevindeki şartlarla ilgili yazdıkları, tartışmaları bir kez daha başlattı. İddiaların ortaya çıkmasıyla, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'ın talimatıyla, inceleme de başlatıldı. Cezaevide basın mensuplarına gezdirildi. Tutuklu çocuklarını şartlarıyla ilgili bilgiler verildi. 

Ancak aradan geçen yaklaşık iki ay sonra Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu için karar verildi. Karslıoğlu, sürgün sayılan daha başka bir kentte başka bir cezaevine daha alt bir göreve atandı. O raporun ortaya çıkmasınını ardından Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu'nun, cezalandırıldığı ileri sürüldü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Danimarkalı ve Türk şairler aynı antolojide

SONRAKİ HABER

Dersim'de nükleer karşıtı yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa